Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna

Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna
länk : Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna

Läs också


Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna

Andelen förstagångsväljare minskar i årets val pga allt mindre ungdomskullar och SCB räknar med endast 5.3% av väljarna tillhör gruppen. Detta kommer missgynna vänsterextremistpartierna inom FI, MP och V.

I mitt första riksdagsval 2018 röstade jag på Miljöpartiet. Det var säldödenåret och som ung och okunnig så fungerade känslopolitik och prat om miljöööön alldeles utmärkt, så partiet fick min röst och kom in i riksdagen. 

Jag har sedan dess försökt göra bot för denna olyckligsaliga röst. Förlåt mig, jag var ung och visste inte bättre.

Överhuvudet taget är naiva okunniga ungdomar dominerande bland vänsterextremisternas väljare. Såväl MP, som V och FI hittar i gruppen unga sina största väljargrupper. Men enligt SCB faller väljargruppen förstagångsväljare i valet och är nere på 5.3% mot 7.1% 2010 och 6.2% 2014. Detta missgynnar vänsterextremisterna på marginalen, även om vi kan räkna med att de skruvar upp retoriken mot denna grupp - en grupp mindre än landets lagliga vapenägare.

Istället har vi antagligen aldrig förr haft så många sistagångsväljare, vilket gynnar sosseriet som är ett sistagångsväljarparti. På sikt kommer förstås sosseriet att marginaliseras i takt med att "jag dör hellre än röstar på något annat än socialdemokraterna" får sin önskan uppfylld via naturliga avgångar pga hög ålder. Sosseriet behöver alltså förnya sig för att locka nya livstidsväljare, men det finns få tecken på att man kommer försöka sig på detta än. Istället lockar man bara de väljare som på ålderns vinter drömmer om fornstora dagar och en värld som inte finns längre. Kanske är det bäst så - för erfarenheten är att om man ska locka unga så är det radikal vänsterextremism som gäller, och vi vill inte se sosseriet ta den vägen medan de fortfarande är bland de största partierna.

Åker MP ur riksdagen kan det mycket väl vara just på grund av färre ungdomar i valet, för man kommer ligga nära strecket. F


således artikel Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna

det är alla artiklar Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/farre-forstagangsvaljare-missgynnar.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna"

Skicka en kommentar