Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks

Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks
länk : Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks

Läs också


Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks

Konjunkturinstituets (KI:s) konjunkturbarometer fortsätter som väntat att falla nu när högkonjunkturen är på väg ut ur överhettningen. KI menar dock att konjunkturen förstärks och kommer toppa först 2019.
Konjunkturinstitutets barometerindikator 199607 - 201803
Som väntat fortsätter vandringen bort från överhettningen av ekonomin och konjunkturindikatorn föll vidare. Tjänstesektorn och hushållen stod för den stora avsvalningen och är snart i lågkonjunktur, medan bygg- och anläggning något överraskande faktiskt stärktes. Makroindex hushåll är redan nere i lågkonjunkturläge, även om mikroindex håller sig över nollan.

Min redovisning av index baserar sig på index -100, så negativt läge blir negativt istället för under 100. Konjunkturinstitutet håller benhårt fast i sin "analys" om guld och gröna skogar i en evig superkonjunktur. T ex är raset hos tjänstesektorn att betrakta som positivt och optimistiskt.
"Tjänstesektorns konfidensindikator föll till följd av svagare signaler om hur företagens verksamhet utvecklats de senaste månaderna. Förväntningarna på efterfrågeutvecklingen de närmaste månaderna är dock oförändrat optimistiska."
Även hushållen är förstås positiva trots fallet.
"Konjunkturen förstärks och toppar 2019. Hushållens konfidensindikator föll för fjärde månaden i rad men pekar trots dämpningen på att hushållen är något mer positiva än normalt."
Låt oss ignorera att de var betydligt mer positiva för några månader sedan. Så länge index är över nollan så anser KI att läget är positivt och inte att det försämrats.

I sin separata analys konjunkturläget tar man i så man nästan äter baklänges och menar att högkonjunkturen förstärks och toppar först 2019.
"Högkonjunkturen i Sverige förstärks och konjunkturuppgången i omvärlden driver på den svenska exporten. Det höga kapacitetsutnyttjandet gör att näringslivets investeringar ökar snabbt, trots att bostadsinvesteringarna planar ut."
Fast lustigt nog lägger man en BNP-prognos om 2.1% i tillväxt år 2019, i kontrast mot 2.8% för 2018. Ändå så ska alltså 2019 vara toppen på konjunkturen. Så nu vet vi det. En tillväxt på 2.1% är starkare än 2.8%.

Så inga problem i sikte enligt KI.

Följer man bloggens konjunkturmodell för börsinvesteringar är man redan likvid på grund av konjunkturläget, och den rekommendationen kommer inte ändras förrän konjunkturbarometern är nere i misär och på -10 eller lägre.


således artikel Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks

det är alla artiklar Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/konjunkturbarometern-faller-vidare-ki.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks"

Skicka en kommentar