Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare

Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare
länk : Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare

Läs också


Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare

Förlustmaskinen Spotifys ägare ska casha hem genom att börsnotera skiten och sälja aktierna till de som blandar ihop en tjänst förträfflighet med vad som är en fungerande affärsmodell. Trots en ökning av användare och intäkter på runt 30% 2017 - 2018 kommer man fortfarande göra miljardförluster.
Oh, happy day! Arkivbild. Skildrar inte aktuellt läge. Det är ingen som är lycklig just nu.
Spotify ska alltså börsintroduceras så att skivbolagen och övriga ägare kan sälja av sina aktier till greater fools och göra sin vinst på den dysfunktionella verksamheten.

Bolagets prognos talar om 26 - 32% fler användare totalt, och 30-36% fler betalande kunder på helhåret. Detta ska ge ökade intäkter om 20 - 30% (man klarar alltså inte ens av att räkna ut hur mycket ökade användare innebär i ökade intäkter och räknar med att växelkurser ska minska omsättningen med 260 - 300 MEUR).

Totalt sett ska man gå med mellan 230 och 330 MEUR i förluster. I teorin innebär detta att man utan valutaförlusterna skulle kunna göra vinst, vilket väcker frågan varför man inte valutsäkrar sin verksamhet?

Uppenbarligen är det något grovt fel på en affärsmodell som räknar med nästan 100 miljoner kunder, men ändå inte klarar av att göra vinst på sista raden. Nu är dock ägarnas egen affärsmodell att sälja av aktierna till någon annan, förslagsvis kunderna, som fått sitt musiklyssnande subventionerat av ägarna sedan starten. Kunderna har antagligen svårt att skilja på tjänstens förträfflighet och vad som är en god investering och fungerande affärsidé. Ägarna i form av skivbolaget har precis gått med på sämre avtal så att Spotify ska kunna förbättra sina siffror och bolagen sälja av sina aktier efter och runt börsintroduktionen. Räkna med att bolagen därefter kommer kräva betydligt hårdare avtal, men det är något år framåt i tiden.

Spotifys börsintroduktion är inte en nyemission, utan befintliga aktieägare ska sälja sina aktier till greater fools. Bolaget kommer därefter behöva finansiering och de nya ägarna kommer få lära sig vad en nyemission innebär och börja betala av på sina abonnemang. På detta vis kan befintliga ägare sälja av sina aktier utan den utspädning som den kommande nyemissionen innebär. I princip en pump-and-dump.

Spotify skulle kunna visa vinst genom att sluta växa och sparka personal. Därmed skulle det inte vara ett tillväxtcase, utan en lika intressant investering som en livsmedelsaffär, utan värderingen bygger på att man kan fortsätta växa i bästa IT-bubblanstil, dvs utan att någonsin kunna göra vinst.



således artikel Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare

det är alla artiklar Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/spotifys-prognos-klarar-fortfarande-ej.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Spotifys prognos: Klarar fortfarande ej av visa vinst trots 30% fler användare"

Skicka en kommentar