Korrigeringar om kemikalielagen

Korrigeringar om kemikalielagen - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Korrigeringar om kemikalielagen, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Korrigeringar om kemikalielagen
länk : Korrigeringar om kemikalielagen

Läs också


Korrigeringar om kemikalielagen

Gårdagens artikel om kemikalielagens applicering på begagnad elektronik ska korrigeras lite, enligt en källa hos ett berört företag. Begagnade varor ska bara beläggas med skatt om de levererats innan den första juli, och då bara hos sk lagerhållare. Vilket mer renodlat handlar om branschen för begagnad IT-utrustning.



Kemikalieskatten omfattar inte heller all elektronik, utan "bara" produkter med vissa KN-nummer.

Det finns dock stora oklarheter här och det är inte självklart. Skatteverket hänvisar till Tullmyndigheten, som i sin tur ber att man skickar in varan för klassning. Tullen lämnar sedan sitt svar tidigast i september, så innan dess vet inte återförsäljare (lagerhållare) vad som gäller och riskerar åka dit för skattebrott om de gör fel.

Ett exempel är tillverkarna av spelkonsoler, som gör olika bedömningar på om separata kontrollenheter ska beskattas eller ej. Vilket leder till konkurrensfördelar om man gör en liberal bedömning.

Endast lagerhållare ska betala skatten och en vara ska bara skattas en gång. Tidigare uppgifter om att sälja av begagnad utrustning är därför inte helt korrekt. Däremot ska varor som levererats före första juli beskattas om de hamnar hos en försäljare av begagnad utrustning. Så för en given vara måste man hålla koll på datum för varans första leverans. Alltså inte försäljningsdatum på t ex en faktura eller kvitto, utan leveransdatum.

Enligt uppgifter ska inte heller myndigheterna skött det hela speciellt bra.

Oavsett så blir det en rejäl konkurrensfördel för utländska återförsäljare av IT-utrustning, hemelektronik och vitvaror. Kanske klarar sig den svenska branschen ett litet tag till på grund av konjunkturläget. Men det är när konjunkturen viker på allvar som konkurrensfördelar ger sig till känna och svenska arbetstillfällen kommer försvinna. Danska Proshop drabbas inte av lagen och frågan blir bara när de stora svenska onlinebutikerna (Webhallen, Netonnet, Dustin, Komplett - några fler stora?) helt enkelt flyttar över gränsen till Danmark eller Norge och i ett slag kan sänka sina priser. Det är inte så att det finns någon konkurrensfördel med att verka i ett Sverige med världens högsta skatter och hårdaste regler, som dessutom tillämpas av nitiska myndigheter och inte bara är kontinentens pappersprodukter.

I slutändan blir det därmed noll miljövinster och sänkta skatteintäkter för svenska staten och ökade kostnader när svenskar blir arbetslösa. Men det kanske var regeringens tanke? Arbestlösa är ju tänkta att försörjas av staten och därför rösta socialistiskt.

Vad gäller dig som företagare, så kan du på grund av kemikalielagen fortfarande drabbas, så tillvida att lagerhållare av begagnad utrustning rimligtvis kommer vilja betala mindre till ditt företag för att kompensera för skatten.


således artikel Korrigeringar om kemikalielagen

det är alla artiklar Korrigeringar om kemikalielagen Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Korrigeringar om kemikalielagen adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/korrigeringar-om-kemikalielagen.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Korrigeringar om kemikalielagen"

Skicka en kommentar