Svenska Institutets GD polisanmäld

Svenska Institutets GD polisanmäld - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Svenska Institutets GD polisanmäld, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Svenska Institutets GD polisanmäld
länk : Svenska Institutets GD polisanmäld

Läs också


Svenska Institutets GD polisanmäld

Den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson (m) polisanmäler nu statliga Svenska Institutets (StaSI:s) VD för åsiktsregistreringen i samband med Twitterhärvan.
Foto: Okänd.
"Efter polisanmälan av den privatperson som upprättade den aktuella databasen med känsliga och i många fall falska uppgifter om människors extrema åsikter och våldsbejakande eller hatiska beteende, är det nu även dags att agera mot myndigheten Svenska Institutet. Det var de som enligt mailväxling mycket gärna tog över den aktuella databasen och använde den för att blockera att av myndighetens officiella twitterkonton. De lade också ut sin otäcka motivering av varför personer fanns i databasen. De upprättade också ett nytt olagligt register över de som protesterade mot att de förekom i det första registret (alltså det jag anmälde till Datainspektionen förra veckan).
Svenska Institutet bröt dessutom genom sin hantering mot lagen när de hanterade databasen och även när de makulerade databasen i stället för att lämna ut den på begäran enligt reglerna för offentlig handling."
Ericson menar att flera tjänstemän på myndigheten brutit mot lagen, men gör anmälan mot den ytterst ansvarige generaldirektören.

Ärendet är intressant, då personuppgiftslagen PUL och förbuden mot åsiktsregister här testas. Om polis och åklagare väljer att inte gå vidare med detta, så ger man de facto myndigheter rätt att bryta mot PUL och att upprätta åsiktsregister. Myndigheter kan i så fall alltså fortsätta så här utan risk för sanktioner och straff eftersom rättsväsendet inte bryr sig.

I sammanhanget ska man komma ihåg att det sk romregistret, ett polisiärt spaningsregister med 400 misstänkta eller dömda kriminella samt deras anhöriga och bekanta, resulterade i 30 000:- SEK i skadestånd per person i registret. Svenska Institutet upprättade ett åsiktsregister och stod publikt och offentligt fast vid att listan handlade om böghatande nynazister (inte exakt formulering, men i princip). Det var inte något internt spaningsregister, utan stämpeln böghatande nynazist var något myndigheten publicerade på sin egen hemsida. Det var ett register på 12 000 personer. Med samma skadestånd pratar vi här om 360 miljoner kronor.

Men myndigheten ville väl bara väl...


således artikel Svenska Institutets GD polisanmäld

det är alla artiklar Svenska Institutets GD polisanmäld Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Svenska Institutets GD polisanmäld adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/svenska-institutets-gd-polisanmald.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Svenska Institutets GD polisanmäld"

Skicka en kommentar