titel : Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips!
länk : Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips!
Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips!
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Fyllning:
2 dl grädde
3 ägg
1/2 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
150 g riven Västerbottensost
150 g hackad grönkål (skär bort grov mittnerv på bladen först)
smör
Pajdeg: Mixa samman samtliga ingredienser i matberedare till en deg. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och ställ in i 200 graders ugn ca 8 minuter. Fyllning: Fräs grönkålen i smör på medelvärme tills volymen minskat. Smält i en kastrull ihop grädde, ost, salt och peppar, rör ner grönkålen och vispa ner äggen. Fyll pajskalet, ställ in i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Färdiggrädda ca 30 minuter, eller tills äggsmeten stannat och pajen fått fin färg.
Jo, det är sant! Allting blir godare med Västerbottensost, även grönkålspaj. Överdrev rätt ordentligt nu, men grönkålspajen ovan blev faktiskt otroligt god.
Erkänner att matlagningen blev ganska torftig med ketogen kost, därmed inte sagt att det inte blir keto-perioder igen här på bloggen. Men den latenta kalaskokerskan (som verkar husera i generna mina) ville annorlunda såhär i december månad, det blev liksom mer matglädje med paleokost i veckorna och lågkolhydratkost med mejeriprodukter till veckosluten. Fortsätter så ett tag. Gillar ju matlagning så innerligt mycket. Och gott skall det vara. Och hälsosamt. Födointag är ju inte bara att tanka bränsle. Ingenting är enkelt.
Matval kan skapa hätska debatter (där folk rentav blir genuint elaka mot varandra) när hälsa och miljö blandas in, så synd. Influencers inom hälsa (där kost ingår), som lever på det som ett yrke, måste nog vara ett hårdhudat släkte...
Matprat borde ju istället vara en källa för inspiration, experimentlusta och kunskapsutbyte. Något som förenar, inte driver isär. Framförallt bör där finnas acceptans inför individuella annorlunda matval för hälsans skull (anser jag).
Sen kanske vi inte alltid kurerar sjukdomar genom kostomläggning, men definitivt kan man göra livet med sjukdom drägligare genom förändringar i kosten, så visst är det värt att prova. Återigen, tål att upprepas (finns ju i allmänhet en så ensidig syn på saken): Vi är många som väljer lågkolhydrat- eller paleokost av andra skäl än behov av viktkontroll (eller allergier).
Japp! Blev visst några tankar extra kring matpajen den här gången.😊
Ett par boktips blir det också:
Boktips nr 1:
Vardagsgott (uppföljaren till Matkärlek och Mera matkärlek) av Anne Aobadia, säljs nu för nedsatt pris på bokus fram t.o.m. den sista (ja, det står "31 januari 2017", men det måste ju vara fel) december (eller januari 2018?).
Hur man gör för att få rabatten på 20 kronor (pengar det med) avdragen finns uppgift om här.
Boktips nr 2:
Två kost- och hälsoinspiratörer (den kunniga och vänliga sorten) skall komma ut med en gemensam bok genom Forum bokförlag den 5 januari 2018: Giftfri: Ett rent liv utan tillsatser av Martina Johansson och Fanny Lindkvist.
Läs mer om den boken med "konkreta tips för ett giftfritt liv" på Forum bokförlag här.
Så! Nu är jag färdig för idag.😉
Erkänner att matlagningen blev ganska torftig med ketogen kost, därmed inte sagt att det inte blir keto-perioder igen här på bloggen. Men den latenta kalaskokerskan (som verkar husera i generna mina) ville annorlunda såhär i december månad, det blev liksom mer matglädje med paleokost i veckorna och lågkolhydratkost med mejeriprodukter till veckosluten. Fortsätter så ett tag. Gillar ju matlagning så innerligt mycket. Och gott skall det vara. Och hälsosamt. Födointag är ju inte bara att tanka bränsle. Ingenting är enkelt.
Matval kan skapa hätska debatter (där folk rentav blir genuint elaka mot varandra) när hälsa och miljö blandas in, så synd. Influencers inom hälsa (där kost ingår), som lever på det som ett yrke, måste nog vara ett hårdhudat släkte...
Matprat borde ju istället vara en källa för inspiration, experimentlusta och kunskapsutbyte. Något som förenar, inte driver isär. Framförallt bör där finnas acceptans inför individuella annorlunda matval för hälsans skull (anser jag).
Sen kanske vi inte alltid kurerar sjukdomar genom kostomläggning, men definitivt kan man göra livet med sjukdom drägligare genom förändringar i kosten, så visst är det värt att prova. Återigen, tål att upprepas (finns ju i allmänhet en så ensidig syn på saken): Vi är många som väljer lågkolhydrat- eller paleokost av andra skäl än behov av viktkontroll (eller allergier).
Japp! Blev visst några tankar extra kring matpajen den här gången.😊
Ett par boktips blir det också:
Boktips nr 1:
Vardagsgott (uppföljaren till Matkärlek och Mera matkärlek) av Anne Aobadia, säljs nu för nedsatt pris på bokus fram t.o.m. den sista (ja, det står "31 januari 2017", men det måste ju vara fel) december (eller januari 2018?).
Hur man gör för att få rabatten på 20 kronor (pengar det med) avdragen finns uppgift om här.
Boktips nr 2:
Två kost- och hälsoinspiratörer (den kunniga och vänliga sorten) skall komma ut med en gemensam bok genom Forum bokförlag den 5 januari 2018: Giftfri: Ett rent liv utan tillsatser av Martina Johansson och Fanny Lindkvist.
Läs mer om den boken med "konkreta tips för ett giftfritt liv" på Forum bokförlag här.
Så! Nu är jag färdig för idag.😉
således artikel Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips!
det är alla artiklar Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips! Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips! adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/idag-lchf-gronkalspaj-med.html
0 Response to "Idag LCHF: Grönkålspaj med Västerbottensost (på mitt sätt) + boktips!"
Skicka en kommentar