Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val

Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val
länk : Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val

Läs också


Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val

Frankrike gick igår till första rundan i valet till det lagstiftande parlamentet. Den franska socialdemokratin i princip utplånades, även om det även blir en andra valomgång den 18:e juni. Valets stora framgång var istället president Macrons nya parti, som skrällde till med 28.32% av rösterna.
Franska socialdemokraternas valresultat första rundan i parlamentsvalen 2012 och 2017.
Tidigare utplånades socialdemokratin i valet i Nederländerna. Nu var det Frankrikes tur.

Om man tycker att britternas valsystem är konstigt ska man inte titta på fransmännens. Låt oss helt enkelt inte ens försöka förklara hur det fungerar. Vi nöjer oss med att det är franskt.

2012 fördelades 36 av parlamentets 577 mandat i första valomgången. Den gången fick de franska  socialdemokraterna (socialistpartiet) 22 av dessa 36 mandat och stannade efter andra valomgången på  280 mandat eller 48.53% av platserna i parlamentet. Valresultatet i första omgången var 29.35% av rösterna och i andra omgången 40.91%.

2017 fördelades istället fyra mandat i första omgången och socialdemokraterna fick med sina 7.44% av rösterna inte ett enda av dessa. Två mandat tillföll istället presidenten Macrons nystartade parti En Marche! med 28.21% av rösterna.

Beskedet är att socialdemokraterna gjorde ett katastrofval än så länge. Man tappade massivt väljarstöd.

Dock ska man komma ihåg att Macron är en avhoppare från just de franska socialdemokraterna, även om En Marche! klassas som ett liberalt parti istället för ett socialistiskt.

Nu återstår förvisso den andra omgången, men det ser alltså ljust ut för frihet och demokrati i Europa. Ännu en socialdemokratisk bastion har fallit. Förhoppningarna om att det samma kan hända i Sverige är dock klena men resultatet är åtminstone inspirerande. 


således artikel Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val

det är alla artiklar Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/socialdemokraterna-utplanade-i-annu-ett.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Socialdemokraterna utplånade i ännu ett europeiskt val"

Skicka en kommentar