Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983 - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983
länk : Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

Läs också


Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

Medan man i media utropar konservativa Theresa May som förlorare i det brittiska parlamentsvalet, visar det sig att det Konservativa partiet (eng Conservative Party) fick sitt största folkliga väljarstöd sedan Margret Thatcher besegrat Argentina i Falklandskriget. Det folkliga stödet för de konservativa har inte varit så här starkt på 34 år.
Procent faktiska röster (eng popular vote) i brittiska parlamentsvalen 1979 - 2017.
Det brittiska valsystemet sker i enmandats valkretsar, vilket betyder att den kandidat (det parti) som får flest röster i en valkrets får hela mandatet. Detta gör att representationen i parlamentet inte nödvändigtvis exakt speglar folkopinionen, ungefär som Donald Trump kunde bli president i USA trots att han bara fick 46.1% av rösterna mot Clintons 48.2%

I Sverige har vi istället flera mandat per valkrets, plus utjämningsmandat, vilket gör att rösterna och representationen i parlamentet (riksdagen) ganska exakt följer hur svenskarna röstar.

Utfallet i det brittiska valet blev nu så att Theresa Mays konservativa parti tappade mandat, men väljarstödet för de konservativa har inte varit så stort på 34 år, sedan Margaret Thatcher gick till val 1983 efter att ha besegrat Argentina i Falklandskriget 1982.

Hela 42.3% av britterna röstade på de konservativa, vilket alltså är den högsta siffran på 34 år. Även om mandaten inte avspeglar detta kan man på inget sätt prata om May och de konservativa inte har folkets stöd.

Det blåser alltså i själva verket en konservativ vind i Storbritannien, och det folkliga stödet för Brexit kan sägas bestå. Sedan kan Arbetarpartiets (eng Labour party) diktatur- och islamistkramande NATO-hataren Corbyn skrika bäst han vill. 

Theresa May och de konservativa har inte valsystemets stöd, men väl folkets.

Det är roande när vänsterproffstyckarna ser det brittiska valet som att konservativa åsikter är på tillbakagång i Europa. Men är man faktaresistent så är man. Snarare handlar det om att britterna är på väg tillbaka till ett polariserande tvåpartisystem efter att både Arbetarpartiet och Konservativa partiet tappat bort sig under den eviga fredens parantes på 90-talet och 00-talet.

De som verkligen har spelat bort sig är UKIP, som inte längre har något existensberättigande när de konservativa nu driver vidare EU-utträdet Brexit. Det visar att om man vill utradera populister så fungerar det inte med Reinfeldts chockdoktrin, utan alternativet är att etablerade partier tar över populisternas politik genom en mindre skränig anpassning.


således artikel Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

det är alla artiklar Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983 Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983 adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/brittiska-valet-storsta-valjarstodet.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983"

Skicka en kommentar