Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?

Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?
länk : Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?

Läs också


Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?

Enligt uppgifter till bloggen från källor på plats vid fronten i Ukraina är de reguljära ryska förbanden allt mer passiva. Resultatet är att fler och fler strategiska punkter i liten skala återtas av Ukraina. Samtidigt är de av Ryssland ockuperade delarnas ekonomi i princip ödelagd och misären är enorm.
Ukrainska och georgiska observatörer under övningen Bison Counter förra året.
Separatisterna och de frivilliga ryska stridande i sydöstra Ukraina ("Donbass") är enligt uppgifter till bloggen kraftigt försvagade. De ryska reguljära förbanden deltar inte längre i striderna, utan är allt mer passiva. Man finns fortfarande på plats, inklusive med luftvärn, men strider inte aktivt i fronten.

Detta gör att ukrainska reguljära förband kan genomföra lokala offensiver och återta strategiska punkter, utan att separatisterna klarar av att göra motanfall. Istället blir svaret att separatisterna bryter mot Minskavtalet och sätter in tunga vapen (främst artilleri) som vedergällning, vilket har gjort att ukrainska dödade har stigit sedan årsskiftet. Ökande ukrainska förluster beror alltså på att man återtar allt mer mark.

Samtidigt råder fullständig ekonomisk misär i Donbass. Ekonomin har utplånats av den ryska ockupationen, och det som inte skjutits sönder har istället monterats ner och stulits, ofta för att flyttas till Ryssland. 

De "civila hjälpsändningarna" från Ryssland verkar inte innehålla så värst mycket som civilbefolkningen behöver. Istället handlar man nu över fronten för att få tillgång till livsnödvändigheter ifrån Ukraina istället för Ryssland.

Samtidigt kan inte Ukraina inleda några större offensiver, då sådana antagligen inte skulle tolereras av de reguljära ryska förbanden. Men alla ambitioner om att ockupera ytterligare delar av Ukraina verkar upphört. 

Uppfattningen är att Kreml inte riktigt vet vad man ska göra med skiten man skapat. Målet att hindra Ukraina från att gå med i EU eller NATO är förstås uppnått så länge konflikten består, och är ett mål Kreml är beredd att låta människorna i ockuperade Donbass och vid fronten betala.

Däremot kan det vara intressant att spekulera kring varför Ryssland blivit passivt. Har sanktionerna börjat ge effekt och den ryska ekonomin är sämre än man vill påskina? Eller är fokus någon annanstans.

Ser man från årsskiftet så finns det en ny spelare, nämligen Trump. En rimlig spekulation är att diktaturen i Kreml hoppades, och hoppas, på lyfta sanktioner från USA och därför håller sig utanför själva striderna. USA flyger med Ukrainas godkännande regelbundet med Global Hawk-drönare längs den ukrainska sidan av fronten och har sannolikt järnkoll på allt rysk reguljär trupp tar sig för. Ryskt luftvärn vågar inte heller skjuta ner amerikanska drönare, utan har inget annat val än att låta dessa genomföra sina spaningsflygningar.

Nu har dock inte det nya styret i USA backat kring några sanktioner, men så länge Kremls hopp lever kanske man förblir passiv.

Det kan rent av vara så att Kreml är redo att backa helt från Donbass i en förhandlingslösning, där den illegala ockupationen och annekteringen av Krim ska erkännas internationellt i utbyte mot reträtt från Donbass. I så fall lämnar man separatisterna och frivilliga ryssar åt den ukrainska armén att sopa upp.

En annan förklaring kan vara att rysk försvarslogistik efter tre år börjar gå på knäna. Trots allt utkämpar man också ett krig i Syrien, som stjäl stora resurser och dessutom förs på distans. Samtidigt ska man genomföra den mycket stora övningen Zapad 17 till hösten. Det hela kan också handla om ekonomiskt svaga muskler - man kan inte både kriga aktivt i Donbass och Syrien samtidigt längre av ekonomiska skäl.

En tredje förklaring kan vara maskirovka. Genom att låta Ukraina återta territorium från separatisterna och frivilliga ryssar kanske man hoppas att Kiev ska drabbas av hybris och återigen inleda en full offensiv, likt sommaren 2014. Allt för att Ryssland ska få ett skäl att massivt gå in och krossa de ukrainska förbanden.

Men tills vidare fortsätter ett krig som i mycket påminner om skyttegravskriget på Västfronten under första världskriget. Periodvis har ställningskriget varit lika blodig som just första världskrigets västfront, sett till antalet stridande och förlusterna.

Tydligt är att Kremls drömmar om att via stödjande av militanta separatister ta hela östra Ukraina, och Svarta Havskusten hela vägen till Transnistrien har krossats. Kvar sitter Kreml med en konflikt och en landsända i fullständig misär, som man inte vet vad man ska göra med.


således artikel Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?

det är alla artiklar Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/laget-i-ukraina-rysk-trupp-allt-mer.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Läget i Ukraina - rysk trupp allt mer passiva - har Kreml gett upp?"

Skicka en kommentar