Volvo slutar med dieselmotorer

Volvo slutar med dieselmotorer - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Volvo slutar med dieselmotorer, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Volvo slutar med dieselmotorer
länk : Volvo slutar med dieselmotorer

Läs också


Volvo slutar med dieselmotorer

Volvo Cars slutar utveckla nya dieselmotorer och framåt 2023 kan försäljningen av nya dieselbilar helt upphört för den svenske biltillverkaren. Framtiden stavas i så fall bensin och el, vilket sett till nuvarande modellutbud från Volvo är en stor omställning.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson har i en intervju med Frankfurter Allgemeine sagt att man nu slutar utveckla nya dieselmotorer, på grund av EU:s framtida skärpta krav på CO2-utsläpp. Det kommer framöver helt enkelt inte vara ekonomiskt möjligt att göra tillräckligt snåla motorer, utan framtiden kommer istället stavas hybridbilar eller rena elbilar.

Omställningen är tämligen radikal.

När oljepriset tog fart på allvar runt 2005 och passerade 50 USD seglade etanolbilar upp som ett alternativ, men eftersom det inte existerar något energiarbritage över tiden så försvann snabbt eventuella milkostnadsfördelar. Miljösamvete räckte inte och idag är etanolbilarna en parantes. Istället fick sig dieselmotorer ett uppsving för att till slut dominera privatbilsförsäljningen, eftersom diesel faktiskt gick att pressa förbrukningen på rejält.

Idag utgör diesel en mycket stor del av Volvos försäljning och för många modeller är diesel enda alternativet. Exempelvis för V40 och V60 Cross Country, dvs de smartare varianterna för den som tycker sig behöva fyrhjulsdrift och höjd markfrigång och inte tänker betala för en brackig XC-SUV.

Även Volvos linje av sk laddhybrider använder dieselmotorer. Volvos lösning för laddhybrid är inte en stödmotor som laddar batterierna, utan konceptet kallas twin engine, där en dieselmotor driver framhjulen och bakhjulen drivs av en 70 hk elmotor. Vid i Sverige lagliga farter (under 123 km/h) kör man på elmotorn till dess batterier tar slut efter ca 50 km. Vid olagliga farter eller när batterierna är slut kör man på dieselmotorn.

För dyrare modeller som XC60, XC90 och V90 finns det dock laddhybrider med bensinturbomotorer enligt twin engine-konceptet.

Nu säger sig Volvo fortsätta trimma på de senaste dieselmotorerna, även om inte någon ny motor tas fram, men framåt 2023 ser det ut som att diesel kommer sluta att säljas. Frågan är dock om inte detta bara gäller rena dieslar, som för Cross Country-modellerna. Eller ska bensinturboladdhybrid även erbjudas för billigare modeller?

2019 påstås Volvo komma med en ny ren elbil, och sedan får man se om det även kommer ett annorlunda laddhybridkoncept, där hjälpmotorn laddar batterier istället för att driva direkt själv, likt t ex BMW i3:s range extender.

2023 är dock några år framåt, men det tar tid att utveckla nya motorer och politiken kan ändras många gånger tills dess. Kanske får man fortfarande se en ny dieselmotor utvecklas av Volvo, men då enbart som en laddhybridlösning?

Oavsett kommer diesel finnas kvar som bränsle. Det går inte att göra bensin av hela volymen olja, utan fraktioner kommer alltid bli diesel, även om den förstås har sin användning inom kommersiell trafik istället för privatbilism.


således artikel Volvo slutar med dieselmotorer

det är alla artiklar Volvo slutar med dieselmotorer Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Volvo slutar med dieselmotorer adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/volvo-slutar-med-dieselmotorer.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Volvo slutar med dieselmotorer"

Skicka en kommentar