Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt

Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt
länk : Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt

Läs också


Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt

Det svenska succébolaget och förlustmaskinen Spotify har fortfarande inte betalat räkningen från STIM för fjärde kvartalet 2016 rapporterar läsare som normalt ska få kaffepengar från Spotify den vägen. Svenska låtskrivare och artister får alltså inte betalt från Spotify via STIM alls just nu. Enligt STIM:s hemsida gäller det även resten av 2016.
Spotify vill alltså inte hedra ingånget avtal med STIM och vägrar betala sina fakturor. Den svenska upphovsrättsorganisationen för musik, STIM, skriver i ett utskick till upphovsmännen:
"Då Spotify ännu inte betalat våra utställda fakturor för Q4 2016 kommer ersättningen från Spotify inte vara med i utbetalningen från Stim den 15 juni. Detta på grund av att vi och Spotify har olika uppfattning om villkoren enligt gällande avtal.
Vi beklagar detta och arbetar intensivt i kontakter med Spotify för att få fakturan betald så snart som möjligt. Vi återkommer med information så snart vi vet när pengarna kan betalas ut."
Man får väl hoppas att Spotify får fason på sina finansiering framöver, men som det är nu får alltså inte svenska låtskrivare och artister ("verkarrangörer") som normalt får sin betalning via STIM betalt från Spotify.

Tydligt är annars att Spotify i sina desperata försök att bli lönsamma bryter mot avtal för att slippa betala de pengar de faktiskt är skyldiga sina musikleverantörer. Sannolikt vill man omförhandla så att man betalar ännu sämre till upphovsmän, artister och skivbolag.

Enligt STIM:s hemsida har Spotify inte heller betalat för första, andra och tredje kvartalet 2016, så det är ett helt års pengar Spotify håller inne för STIM:s del. Vilket väcker frågan hur dessa uteblivna betalningar redovisas i bolagets bokslut och hur bolagets finanser egentligen är. Inför den förmodade börsintroduktionen är det ju intressant om man undanhåller sådana här tvister från informationsmaterialet till de som deltar i nyemissionen.

Spotify har en tjänst där butiker och andra publika inrättningar kan hantera sina STIM-avgifter via ett Spotifyabonnemang. Detta bör dock sorteras under Spotify Business SE, som verkar betala sina räkningar.


således artikel Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt

det är alla artiklar Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/spotify-har-inte-betalat-stims_14.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt"

Skicka en kommentar