Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande

Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande
länk : Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande

Läs också


Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande

Bloggen har nu fått ut regeringens Patriotbeslut, som avhemligats. Det framgår att två faktorer avgjorde - dels att endast Patriot redan 2020 klarar av att verka mot ballistiska robotar och det svenska förhållandet till USA och dettas avgörande betydelse för svensk säkerhetspolitik. Hur många system det handlar om i slutändan är inte angivet, och allt ska ske inom budget. Det kan kort sagt bli en väldigt liten anskaffning.

Avgörande för beslutet att välja det åldersstigna, dyra och personalkrävande amerikanska medelräckviddiga luftvärnssystemet Patriot istället för det modernare, billigare och mindre personalkrävande franska SAMP/T Aster är att Patriot omedelbart har förmågan att (rätt grupperat) verka mot ballistiska robotar.
"Försvarsmakten anger att det amerikanska systemet redan 2020 bedöms ha nödvändiga prestanda för att möta den dimensionerande hotbilden, inklusive taktiska ballistiska robotar, samt att detta är av avgörande betydelse mot bakgrund av utvecklingen i närområdet."
Kort sagt förmågan att verka mot ryska Iskanderrobotar. Detta förutsätter dock att man grupperar väldigt nära målet för Iskanderrobotar och antalet system blir då avgörande och att det inte handlar om Iskander-M

Enligt uppgifter till bloggen klarar inte Patriot Iskander-M på grund av dess höga hastighet och att den gör undanmanövrar i slutfasen. Patriot förutsätter en enkel ballistisk bana mot målet, samt lägre hastighet på roboten.

Regeringen konstaterar också att det är skillnad på leverantörsland och leverantörsland:
"Utifrån dessa ingångsvärden kan det under vissa omständigheter också vara så, att bl a förhållandet till en annan stat rörandet ett visst system eller viss förmåga kan vara av sådan betydelse för landets säkerhet att de utgör väsentliga säkerhetsintressen."
Formuleringen upprepas under rubriken regeringens skäl för beslutet.

Kort sagt är förhållandet till USA av sådan vikt att det är avgörande för valet av system, även om USA inte nämns uttryckligen som land.

Den första anskaffningen ska vara till en bataljon, men ingenstans i regeringens uppdrag till FMV framgår det något om antalet system eller vilka förmågor som avses, annat än att man ska kunna verka mot taktiska ballistiska robotar.

Anskaffningen ska följa lagd budget och det sätts alltså ekonomiska begränsningar, vilket gör att det kan bli en väldigt liten anskaffning. Systemet ska vara operativt redan 2020, men först fullt infört 2025 och inte vara ett utvecklingsprojekt, dvs från hyllan (därav inte Aster).


således artikel Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande

det är alla artiklar Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/regeringens-patriotbeslut-forhallandet.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande"

Skicka en kommentar