SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden

SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden
länk : SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden

Läs också


SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden

SEB:s psykologiska boprisindikator bekräftar Boolis kraschande bostadsprissiffror. Värst är Stockholm. Boprisindikatorn visar historiskt vart marknaden är på väg, eftersom psykologin driver marknaden.
SEB:s boprisindikator i mörkt. Valueguards HOX bostadsprisindex i ljust.


I oktober trodde bara 43% av svenskarna på stigande bostadspriser, medan 32% tror på fallande enligt SEB:s boprisindikator. Nedgången i index (positiva minus negativa) är den största sedan nedgången 2007 innan finanskrisen, och index föll 39 punkter från 50 till 11.

Som mest faller den i Stockholm, men SEB redovisar där bara glidande medelvärde som hamnar på 18. 

I realiteten är psykologin på minus i Stockholm. Två månaders glidande medelvärde var 69 i september och 50 i september och 18 nu. Månadsvärdet för Stockholm bör således ligga runt -15 till -20 för huvudstaden. En majoritet av Stockholmarna tror alltså på fallande priser.

Psykologin är vad som driver priserna. Ärligt talat är väldigt få beredda att ta lång för 3-5-7-10 MSEK om man inte tror att priserna kommer stiga. 

SEB:s index har klent prognosvärde då det i princip rapporteras bara någon dag innan de officiella boprissiffrorna, men erfarenhetsmässigt kommer Valueguards siffror, som presenteras i morgon att gå i samma riktning. En fortsatt sättning för bostadspriserna i oktober väntas alltså i morgon.

Nedgångarna 2008 och 2011 leddes naturligtvis av just ras i psykologin, liksom mindre sättningar som t ex förra sommaren.

Idag fattar också Finansinspektionen beslut om skärpta amorteringskrav.


således artikel SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden

det är alla artiklar SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/seb-kraftigt-ras-i-psykologin-pa.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "SEB: Kraftigt ras i psykologin på bostadsmarknaden"

Skicka en kommentar