Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll

Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll
länk : Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll

Läs också


Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll

Det konsumeras alltmer nötter, mandel, frön, kärnor och baljväxter, p.g.a. ökad veganism och att alltfler upptäcker att de mår bättre av att ta bort spannmål ur kosten.

Men mer frön, nötter och bönor innebär mer antinutrienter. Dessutom är det för en del rätt svårsmält föda (i större mängd) för mage/tarm. Inte så lyckat.

Vi vill väl inte ersätta mat med tillskott i form av dyra hälsokostpiller eller bli "dåliga i magen" av det vi ersätter spannmålet (som kanske redan ställt till oreda) med något annat?




Dags att lära sig blötlägga, inte bara baljväxter, utan även nötter och frön/kärnor. Vilket då underförstått tar bort en del av problemen med antinutrienterna. Kort och gott.




Använder mig nu av följande cirkatider för blötläggning av nötter, mandel, frön och kärnor. Går naturligtvis att blötlägga längre tider (förutom kan man tänka för; cashew, macadamia, pistage, pumpa- och solroskärnor?), men byt då vattnet efter 8 timmar (mer än 24 timmar är väl inte direkt lämpligt kanske):

Sötmandel 12 timmar
Hasselnöt 8 timmar
Valnöt 8 timmar
Pekannöt 8 timmar
Cashewnöt 4 timmar
Macadamianöt 4 timmar
Pistagemandel 4 timmar

(Jordnötter är en baljväxt, så ingen aning om man ev. skall blötlägga just jordnötter)

Sesamfrö 8 timmar
Linfrö 8 timmar
Pumpakärnor 6 timmar
Solroskärnor 4 timmar

(Chiafrön kan väl bli lite problematiskt att blötlägga? Känner inte alls till hur man eventuellt skulle göra det i sådana fall.)




Skölj och blötlägg sen i vatten med havssalt, 1 msk salt / 1 l. vatten. Låt stå mörkt, gärna med handduk över. Torka i handduk och därefter i 50 graders ugn, ca 3 timmar. Istället för ugnstorkning; lägg in i frysen eller använd direkt (t.ex. då man ska göra mandelmjölk).




Bildkälla: Pixabay (Creative Commons CCO)




således artikel Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll

det är alla artiklar Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/om-vikten-att-blotlagga-notter-och-fron.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Om vikten att blötlägga nötter och frön i nya typer av kosthåll"

Skicka en kommentar