titel : Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn
länk : Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn
Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn
Salsa verde
1 kruka persilja (stjälkar ska också vara med)
ca 3 ansjovisfiléer (använde Grebbestads original)
2 msk kapris
1 skalad vitlöksklyfta
2 msk pressad citronsaft
2 krm malen svartpeppar
1 dl extra virgin olivolja
Mixa i matberedare persilja, ansjovis, kapris, vitlök, citron och svartpeppar. Häll ner olivolja och mixa till slät sås.
Helstekt rotselleri
1 st. inte alltför stor hel rotselleri
salt och peppar
ca 50 g smör
Skala sellerin och gnid in med salt och peppar, lägg smöret på och ställ in i 200 graders ugn, ca 1 timme. Ös med smöret några gånger under tiden.
Använde i salsa verde vanlig ansjovis framför sardeller (då ansjovis inlagd som sardell konserveras med dålig solrosolja). Eftersom den vanliga svenska ansjovisen inte har lika stark smak som medelhavs-varianten tog jag någon extra filé än vad som nämns annars i recepten för salsa verde. Smaka av för "rätt" smak. Den helstekta rotsellerin tillagas oftast utan att skalas, kan man ju göra om man hellre vill det, själv skalar jag den helt ren. Laxfiléer ugnsbakas samtidigt som rotsellerin, de sista 10-15 minutrarna.
således artikel Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn
det är alla artiklar Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/salsa-verde-och-helstekt-rotselleri.html
0 Response to "Salsa verde och helstekt rotselleri till lax i ugn"
Skicka en kommentar