Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation

Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation
länk : Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation

Läs också


Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation

Försvarsmaktens kommunikationsorganisation på Högvkarteret, FM/LEDS KOMM, har lidit av stora problem med arbetsmiljön, och en arbetsmiljöutredning under den avgående kommunikationsdirektören visar på stor otrygghet bland de anställda. Bland orsakerna verkar ledning och ledarskap vara en gemensam nämnare, inklusive till synes öppna konflikter mellan ledning och anställda.
Det åligger nu Sveriges överbefälhavare att rekrytera en ny kommunikationsdirektör.
De anställda upplever att kommunikationen kring den defenisva försvarsmaktsövningen Aurora var mycket lyckad, och något att vara stolta över, och arbetsmiljöutredningen konstaterar att de anställda är kompetenta och engagerade medarbetare.

Däremot upplever man att det saknas trygghet i organisationen. Specifikt pekar de anställda ut "hur avdelningen leds av kommunikationsdirektören och ledningsgruppen, samt de incidenter som inte har klarats ut: omorganisationen och kommunikationen kring den samt konflikter med enskilda medarbetare." En del av de anställda är enligt arbetsmiljöutredningen rädda för att förlora sitt arbete eller "råka ut för repressaliser av någon i ledningen och då ytterst kommunikationsdirektören". Många anställda finner situationen i organisationen ohållbar och behöver avslut för att kunna gå vidare. Ledningsgruppen verkar också oenig och står inte enade bakom tagna beslut.

Organisationen upplevs som toppstyrd och i stuprörsform där det inte sker någon samverkan mellan olika avdelningar och beslut kommer utan förvarning. Utifrån rapporten verkar organisationens arbete ligga långt från övriga Försvarsmaktens uppdragstaktik, där var och en löser den tilldelade uppgiften på bästa sätt efter eget huvud. Istället har man förlamats av toppstyrning och vågar inte ta egna initiativ. Större förändringar i verksamheten har genomförts utan att kommunikationsdirektören "lyssnat in verksamheten"

Utmärkande för de anställdas omdömen kring organisationen och arbetsmiljön är stor spretighet i resultatet, något som är utmärkande för en dåligt fungerande organisation och dålig arbetsmiljö.

Det finns inte något skriftligt beslut på att arbetsmiljöutredningen skulle genomföras, men den avgångne kommunikationsdirektören står som beställare på utredningen. En ny kommunikationsdirektör kommer ha en hel del att jobba med för att lyfta organisationen till den nivå som både de anställda och en av Sveriges allra viktigaste myndigheter förtjänar.

Arbetsmiljörapporten är diplomatiskt formulerad och nedtonad, men ger en bild av en dysfunktionell organisation och ledningsstruktur. Förhoppningsvis innebär en nyrekrytering av kommunikationsdirektör en nystart som kan lyfta hela Försvarsmaktens kommunikation.

Tillförordnad chef LEDS KOMM Fredrik Pettersson påtalar till bloggen att man nu jobbar vidare för att omhänderta resultaten från arbetsmiljöutredningen, och det är ett långsiktigt arbete. Att kommunikationsdirektören avgått beror på att vederbörande vill gå vidare i sin profession.

Man kan reflektera över den katastrofala kommunikationen kring Brännström-härvan och konstatera att Försvarsmakten är i stort behov av förbättrad kommunikation både utåt såväl som inåt.

Som media är det lite speciellt att kritisera och belysa problem hos presstjänsten i en organisation man följer. Trots allt är det den man normalt kommunicerar med, men som bloggare kan jag konstatera att kommunikationen med media försämrats avsevärt sedan förre kommunikationsdirektören Erik Lagersten slutade. Jag ser fram emot nya tag framöver.


således artikel Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation

det är alla artiklar Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/omfattande-arbetsmiljoproblem-hos.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Omfattande arbetsmiljöproblem hos Försvarsmaktens kommunikationsorganisation"

Skicka en kommentar