Problem deklarera affärer i Bitcoin

Problem deklarera affärer i Bitcoin - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Problem deklarera affärer i Bitcoin, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Problem deklarera affärer i Bitcoin
länk : Problem deklarera affärer i Bitcoin

Läs också


Problem deklarera affärer i Bitcoin

Läsare rapporterar att Skatteverkets begränsningar i sin webtjänst gör det svårt att deklarera affärer i Bitcoin på ett korrekt sätt. Detta då man måste avrunda andelar till närmaste heltal.
I år igen...
Alla läsare som handlat med Bitcoin avser inte fuska med skatten, utan vill göra rätt för sig och deklarera sina affärer och vinster. Eftersom detta måste göras manuellt för varje enskild affär, likt man gjorde för aktier förr, och det inte finns någon nätmäklare som tillhandahåller färdigifyllda deklarationsblanketter, så innebär detta en hel del arbete.

Direkt stöter man på problem uppger en läsare, och det räcker att läsa Skatteverkets indstruktion för att bekräfta detta:
"Här visas det antal du har sålt av varje värdepapper. Det kan också vara värdepapperets nominella belopp som visas. Om uppgiften är fel eller saknas fyller du i rätt uppgift. Du kan bara fylla i heltal. Om du har sålt en del av dina värdepapper avrundar du till närmaste heltal."
Problemet är att man sällan säljer hela andelar av Bitcoin och det kan bli absurda avrundningsfel. En läsare skriver:
"Detta innebär att en person som sålt Bitcoin när det var värt som mest (ungefär 166000 per Bitcoin) måste avrunda till ett helt absurt belopp. Har personen sålt 0,51 bitcoin ska den alltså skriva in 1 bitcoin, vilket då vore värt ~166000, istället för som det egentliga värdet 0,51*166000 = 84660 sek!
Hela systemet med deklaration av kryptovalutor är helt absurt och ändå undrar Skatteverket varför ingen deklarerar det för? Exempelvis ska en person som köper en valuta som XLM (som bara går att köpa med Bitcoin) räkna om värdet från Bitcoin till USD eller EUR (beroende på vad man köpt den för) och sedan till SEK. Folk som gjort flera transaktioner riskerar att få rejäla felräkningar."
Nu kan vän av ordning tycka att det räcker att avrunda till 1 och i övrigt ange korrekta anskaffnings- och försäljningsbelopp, så beskattningen blir korrekt oavsett. Men det finns en överhängande risk att Skatteverket noterar underligheter och därmed i onödan utsätter deklaranten för en revision. T ex kommer inte anskaffningsvärdet per Bitcoin att vara samma vid varje försäljning. Om man t ex avyttrat i tre steg, och sålt 0.2, 0.5 och 1.4 andelar, och anskaffat till ett pris av 10 000:- SEK per Bitcoin, så kommer anskaffningsvärdet bli 2000:- SEK, 5000:- SEK och 14000:- SEK per enskilt Bitcoin. Detta kan leda till en revision, vilket är en onödig stressfaktor för den som faktiskt försöker göra rätt för sig.

Kanske finns här en affärsidé? Skicka in dina transaktionsloggar för dina Bitcoin till en webtjänst, som räknar ut och producerar en korrekt deklarationsblankett utifrån aktuella valutadagskurser vid köp- och säljtillfällen? Eftersom Bitcoin ses som en tillgång och inte en valuta, så ska förstås varje köp av en vara mha Bitcoin klassas som en avyttring och deklareras för att räkna ut reavinstsskatt utifrån dagsaktuell kurs.

När det gäller riktiga valutor ses detta generellt inte som ett problem, då man anser att de inte fluktuerar väsentligt. Annars skulle t ex inväxling till dollar vid en resa och att du sedan handlar en burgare på McD i New York behöva räknas ut som en transaktion och reavinst eller reaförlust utifrån valutarörelsen USDSEK. Men för Bitcoin så måste du göra det. Om du nu inte är en skattefuskare - som därmed utesluter sig från all legitimitet att kritisera svensk skattefinansierad politik.


således artikel Problem deklarera affärer i Bitcoin

det är alla artiklar Problem deklarera affärer i Bitcoin Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Problem deklarera affärer i Bitcoin adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/problem-deklarera-affarer-i-bitcoin.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Problem deklarera affärer i Bitcoin"

Skicka en kommentar