Vad vi lär oss av Hanif-gate

Vad vi lär oss av Hanif-gate - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Vad vi lär oss av Hanif-gate, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Vad vi lär oss av Hanif-gate
länk : Vad vi lär oss av Hanif-gate

Läs också


Vad vi lär oss av Hanif-gate

I dagarna har det stormat kring en tweet av den moderate riksdagsmannen Hanif Bali, som lett till allsköns konspirationsteorier i Dagens Nyheters drev. Men det finns bara en sak vi ska ta med oss ur det här, och det är att altrightonlinetidningenNyheter Idag bekräftat att de driver en pro-Putindiktaturenagenda och bevakar svenska Kremlkritiker som Patrik Oksanen.
Hanif Bali. Arkivbild. Skildrar inte aktuellt utseende, kroppsbyggnad, geografisk plats eller väderlek.

För att göra en lång historia kort twittrade Hanif Bali (m) en allmän ("offentlig") handling att en intervju som den Kremlkritiske journalisten Patrik Oksanen gjort hade skett efter att Utrikesdepartementet (UD) uppvaktat journalisten. Ett i sig helt normalt förfarande av myndigheter, föreningar (inklusive partier) och företag, som kallas public relations, eller PR. Bali anklagades för att gå Kremls ärenden, raderade tweeten och bad om ursäkt.
Patrik Oksanen. Arkivbild.
Sedermera framgick det att Bali fått den allmänna handlingen från altrightnättidningen Nyheter Idag, som var de som begärt ut UD:s korrenspondens med journalisten Oksanen.
Sagerska Palatset och UD i Arvfurstens Palats. Arkivbild. Skildrar ej aktuell väderlek.
UD själva går in i någon sorts krishantering och hävdar att Nyheter Idag inte kan blivit tipsade om den allmänna handlingen inifrån UD, utan att UD måste vara avlyssnad av främmande makt (=Ryssland) och lämnat det hela till Säpo. Tydligen har alltså UD efterforskat mediakällor, vilket är olagligt för myndigheter och statliga eller kommunala företag, eller så ljuger UD för Dagens Nyheter när de säger att det inte kan handlat om ett tips ("läcka") från UD.

Det intressanta är dock att det på detta vis via Hanif Bali bekräftas att Nyheter Idag driver en agenda som stödjer diktaturen i Kreml, genom att bevaka korrenspondensen mellan UD och en Kremlkritisk journalist. Nu är Nyheter Idags diktaturstöd inte någon nyhet, men det är alltid bra att få det bekräftat så till den grad att de alltså ägnar sig åt kartläggning av svenska journalister. Man kan fråga sig vilka fler Kremlkritiker de bevakar genom att begära ut allmänna handlingar - handlingar de sen inte ens använder för att publicera egna artiklar utan skickar vidare till Moderaternas mest aktiva twittrare, som förstås nyttigt lägger ut den för att få Kremlkritikern Oksanen att framstå i dålig dager.

Detta är den enda slutsatsen man kan dra av hela Hanif-gate. Det och att UD och halva svenska journalistkåren uppenbarligen lider av en hel del överutmaningar. 
Tja, värre hemligheter än en allmän handling kan alltså inte ryssen hitta hos UD trots sin från UD påstådda avlyssning.
Fast man får trösta sig med att de mästerligt avlyssnande ryssarna endast lyckas hitta en allmän handling inför en offentligt publicerad intervju i öppna fria svenska medier. Det är ett gott betyg till UD och Margot Wallström att detta var det värsta ryssens avlyssning kunde fått fatt på...

Att en journalist just slutat på samma tidningsgrupp som Patrik Oksanen och mitt under den offentliggjorda korrenspondensen bytt över till Nyheter Idag, och att det är källan till tipset om intervjun istället för rysk avlyssning, det är ju fullständigt osannolikt. Så kan det bara inte vara. 

Valrörelsen har knappt börjat än. Rekommenderas popcorn inför det svenska valet, då antagligen sådana här icke-nyheter kommer stå som spön i backen. Så länge kan ni läsa tidigare inlägg om hur skenval fungerar i diktaturen Ryssland, inför morgondagens fejkåterval av diktatorn Vladimir Putin.


således artikel Vad vi lär oss av Hanif-gate

det är alla artiklar Vad vi lär oss av Hanif-gate Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Vad vi lär oss av Hanif-gate adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/vad-vi-lar-oss-av-hanif-gate.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Vad vi lär oss av Hanif-gate"

Skicka en kommentar