Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen

Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen
länk : Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen

Läs också


Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen

Alliansen skrev igår på DN Debatt att om de vinner valet kommer man lägga ner Sveriges Sämsta Myndighet (tm) - Arbetsförmedlingen. Till ett verksamhetsbudget på drygt nio miljarder lyckades myndigheten under 2015 endast förmedla 15% av jobben med hjälp av 42 miljarder kronor i bidrag.
Foto: Lennart Perlenhem
Som bekant skapar inte Arbetsförmedlingen några jobb annat än för myndighetens egna anställda. Som hörs på namnet förmedlar man enbart jobb, men är inte speciellt bra på det. Deras egna siffror i ett pressmeddelande om 2017 års redovisning är att man fick in 1.2 miljoner jobb till förmedlingen, men endast lyckades förmedla 360 000 jobb trots nästan en miljon inskrivna arbetslösa. Uppenbarligen lyckas man bara matcha vart tredje inkommet jobb mot en arbetssökande, trots att man hade en miljon personer att matcha mot. 

Det är fullt rimligt att de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna, dvs förmedling av bidrag, kan läggas i en separat eller reformerad myndighet, och matchningen av jobb kan överlåtas åt arbetsmarknaden att sköta själva.

"Arbetsförmedlingen skapades när den svenska arbetsmarknaden såg fundamentalt annorlunda ut. I dag ser vi hur de gamla strukturerna misslyckas med sina mest grundläggande uppgifter. Det skadar svenska företags förmåga att skapa nya jobb och vår konkurrenskraft. Det förstärker utanförskapet och bidrar till att barn växer upp utan att någonsin se sina föräldrar arbeta.
Men genom att reformera Arbetsförmedlingen och renodla myndighetsuppdraget kan den nuvarande trögheten brytas och matchningen förbättras. Fler människor kan få ett jobb att gå till."
Jobb skapas ytterst av företag och de skattepengar dessa och företagens anställda betalar in. Lämpligen kan Arbetsförmedlingens budget gå till förbättrade villkor (=sänkta skatter) för att anställa personal där de behövs, istället för att dela ut bidrag till vuxendagis där det inte finns något behov (=ingen är villig att betala ur egen ficka).

Ska man tolka debattartikeln så kommer dock bidragen finnas kvar, men inte själva Arbetsförmedlingen i nuvarande form.

Sedan är det kanske lite synd om Arbetsförmedlingens anställda. Men som experter på att förmedla jobb borde de kunna förmedla sig själva till nya jobb.

Nu har inte Alliansen vunnit valet, och kommer inte vinna valet på egen hand heller, utan måste söka stöd över minst en av de två blockgränserna. Utspelet ska ses som en vilja och önsketänkande, samt förstås populism riktad mot de miljontals människor som någonsin haft med Sveriges kanske Sämsta Myndighet (tm) att göra, någonsin.

Mitt blodtryck tål inte att jag just nu skriver om mina egna erfarenheter från denna myndighet när jag var arbetslös 2004. Fjorton år har gått, men jag har ännu inte kommit över denna massiva idioti och inkompetens - kanske den största jag någonsin mött i hela mitt liv, men dela gärna era egna upplevelser i kommentarsfältet.


således artikel Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen

det är alla artiklar Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/04/plotsligt-hander-det-alliansen-vill.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Plötsligt händer det! Alliansen vill lägga ner Arbetsförmedlingen"

Skicka en kommentar