Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan

Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan
länk : Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan

Läs också


Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan

Överallt och hela tiden hölls och hålls det under Almedalsveckan seminarier och paneldiskussioner om påverkansangrepp och cyberhot mot Sverige. Militära försvarsfrågor har kommit i andra hand. Man kan nog konstatera att Sverige står redo för yttre påverkan mot det svenska valet och att om ingen helt ny attackvektor lanseras kommer svensk demokrati klara av valet utan att Kreml får allt för mycket påverkan på resultatet.
Paneldiskussion när MSB idag lanserade en handbok till kommunikatörer om hur man kan hantera påverkansangrepp. Från vänster till höger - moderator Katarina Tracz från Fri Värld, Mikael Tofvesson från MSB, Henrik Selin från Svenska Institutet och Patrik Oksanen från Hela Hälsingland.
Försvarspolitisk Arena har lagt ner, efter att hyresvärden ville dubbla hyran till ett miljonbelopp, och lokalerna stod istället tomma. Det militära försvaret fick därmed inte alls samma utrymme som förra året, när även Aurora var aktuell och Försvarsmakten fortfarande hade pengar för egna arrangemang under Almedalsveckan. I år begränsades försvarets deltagande till framträdanden av främst ÖB.
Även Kremls ståndpunkter var representerade, här av Pierre Schori.
Istället arrangerades det vitt och brett arrangemang kring cyberhot och speciellt påverkansoperationer.

Dan Eliasson är numera generaldirektör på MSB.
MSB:s Mikael Tofvesson.
MSB har som myndighet inte lagt pengar på att att motverka desinformation och tar som myndighet inte ställning i sakfrågor eller kring partier och politik, men har sedan 2016 genomfört omfattande utbildningar åt andra myndigheter.

Totalt sett är beredskapen för påverkansangrepp mot det svenska valet antagligen mycket hög, och valresultatet bör inte påverkas särskilt mycket från Kreml.

Man kan säga att vi har ett nytt normalläge, där påverkansangreppen och desinformationen från Ryssland nu är vardag och inte något överraskande. Det betyder inte att man kan slappna av, men överraskningseffekten finns inte längre. Detta undantaget att man slänger fram en ny angreppsvektor som ingen är förberedd för, och en sådan går förstås inte att förutse.
Eva Burman, Eskilstunakuriren.
Bland de som angripits hårdast är Eskilstunakuriren, som utsatts för omfattande angrepp både från Ryssland och även från proryska Svärjevänner. Tidningen har rent av listats av ryska utlandsunderrättelsetjänsten SVR (utlandshalvan av forna KGB, inrikeshalvan heter FSB) som den mest Kremlfientliga tidningen i världen. Rätt intressant att peka ut en svensk lokaltidninge på det viset, och skicka hela sin trollarmé - både inhemsk och utländsk mot tidningen.

Även totalförsvaret fick en del utrymme.
Ni är inte tillräckligt seriösa. Man ska vara seriös. Seriösast i Almedalen är Tommy Åkesson, försvarsberedningens förstesekreterare. Om möjligt ännu mer humoristisk och munter än vad jag är. Gillar skarpt.
Glädjande är att försvarsberedningen inte faller i de gamla invasionsförsvarsromantikernas fälla, och inser att näringslivet är de som är bäst på logistik, lagring, produktion etc. Att krigsplacera amatörer i totalförsvarsviktiga roller kommer inte bli aktuellt, utan man kommer snarare krigsplacera proffsen i sina ordinarie totalförsvarsviktiga jobb.


således artikel Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan

det är alla artiklar Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/07/stort-fokus-pa-paverkansangrepp-och.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan"

Skicka en kommentar