titel : Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt)
länk : Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt)
Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt)
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 burk kronärtskockshjärtan, skär i bitar
kokosolja (utan smak) att steka i
½ tsk torkad timjan
4 dl benbuljong av nöt
1 dl vispgrädde
örtsalt och peppar efter smak
philadelphiaost att reda med
Stek den hackade löken mjuk i kokosolja. Rör ner vitlök, timjan och kronärtskocka, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt buljong och koka upp, låt småkoka under lock ca 15 minuter. Häll i grädden och koka ytterligare ca 3 minuter. Mixa soppan slät. Red av med philadelphiaost. Salta och peppra efter smak.
Benbuljong av nöt
ca 1.7 kg tinade ben av nöt
vatten
3/4 dl äppelcidervinäger (använde Kung Markattas vinäger)
3 gula lökar
1 msk hela svartpepparkorn
½ msk salt
2 lagerblad
Lägg benen på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i 175 graders ugn, ca 30 minuter. Lägg ben i stor kastrull, häll på vatten så det täcker, tillsätt vinäger. Låt stå en timme. Koka på hög värme några minuter (på spisen), skumma ytan efteråt. Lägg lök (skuren i bitar) och kryddor i slökokargryta, lägg ner rostade och förkokta köttben. Häll på kokvätskan + ev. extra vatten så det täcker, sätt på lock. Koka på hög effekt ca en timme, därefter låg ca 24 timmar. Sila buljongen (använder silduk för saft), plocka av benen eventuellt kött. Låt buljongen svalna och ställ in i kylen, ta bort fettet på ytan då det stelnat.
således artikel Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt)
det är alla artiklar Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt) Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt) adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/09/timjanskryddad-kronartskockssoppa-av.html
0 Response to "Timjanskryddad kronärtskockssoppa av benbuljong (nöt)"
Skicka en kommentar