titel : Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål
länk : Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål
Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål
Chark med hög kötthalt (Lidl) |
Gav inte upp leta efter charkuterier med hög kötthalt. Helst utan socker och helst nitritfri. Lidl hade gott om chark från Tyskland och Italien som hade hög köttprocent (svenska charkuterier med hög kötthalt verkar vara svårt att få tag på). En kokt tysk produkt var fri från nitrit och det var den som fick kompletteras med stuvad vitkål (fräste upp 1 hackad gul lök, ½ litet vitkålshuvud, kokosolja, kokosgrädde, salt, peppar och timjan), tomatsås och en klick dijonsenap till.
Kokt Nürnberger Rostbratwürste: god smak, hög kötthalt, fri från nitrit. |
Skivat rökt kotlettbacon utan svål: 87% fläskkött. Med nitrit, dock inget socker. |
Lufttorkad stark salami: 96% fläskkött. Med nitrit och druvsocker. Kolhydrat per 100g: 1,4 g, varav sockerarter 1,1 g. |
Skivad lufttorkad salami: 97,3% fläskkött. Med nitrit, druvsocker och socker. |
Sen in i frysen med allt för styckfrysning, antagligen ett helt års förbrukning av charkuterier... använder alltså inte mycket sådant, inte ens bacon längre. Upptäckte att det svenska baconet är rätt berest, har visst tagit en tur till Polen innan tillbakafärd till landet. Så lustigt, eller vad man nu skall kalla det. Ska kolla Krav-märkt bacon nästa gång, för att kolla det där med E250, vad som används istället.
således artikel Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål
det är alla artiklar Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/11/nitritfri-tysk-korv-med-stuvad-vitkal.html
0 Response to "Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål"
Skicka en kommentar