titel : Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås
länk : Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås
Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås
Innehåller reklam genom adlinks till Bodystore.
Den här rätten är grymt god och så enkelt att tillaga. Den ser verkligen så pass lyxig ut att man lätt kan tro att man lagt ner massor av tid på maträtten. Men lättare tillagning är svår att finna. Kycklingen blir fantastiskt saftig när man tillagar den såhär. Den krämiga fyllningen ger en mycket mild smak av ädelost. Jag gillar att smula över lite extra gräddädelost vid serveringen för jag ääälskar verkligen den här osten. Ett tips är att ställa fram smulad ädelost i en skål så de som vill kan ta extra.
Såsen "is to die for".
2 port
2 st kycklingfiléer ca a´200 g
80 g gräddädelost, eller mer om du vill strö på lite extra efter tillagningen
1½ msk smör
några droppar avokadoolja
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk, alternativt 2 dl grädde
1 tsk oregano (torkad)
1 1/4 - 1½ st kycklingbuljongtärning
en nypa svartpeppar
1½ msk balsamvinäger
2 msk arla ekologiska färskost
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk grovkrossade rosépepparkorn
Såsen "is to die for".
2 port
2 st kycklingfiléer ca a´200 g
80 g gräddädelost, eller mer om du vill strö på lite extra efter tillagningen
1½ msk smör
några droppar avokadoolja
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk, alternativt 2 dl grädde
1 tsk oregano (torkad)
1 1/4 - 1½ st kycklingbuljongtärning
en nypa svartpeppar
1½ msk balsamvinäger
2 msk arla ekologiska färskost
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk grovkrossade rosépepparkorn
- Sätt ugnen på 125 C
- Sätt in kniven längst utmed den tjockaste delen av filén längs långsidan och skär inåt och utåt men inte helt igenom. Lägg sedan ut den som en fjäril och banka ut den platt.
- Smula över osten och rulla ihop den. Fäst med några tandpetare. Upprepa med den andra filén.
- Stek rullarna tills de fått fin färg runt om på medelvärme i smör och lite avokadoolja.
- Fortsätt sedan stekningen i ugn tills kycklingen uppnår 70 C. (Ca 25 minuter).
- Gör under tiden såsen: Blanda alla ingredienser och låt koka under lock i ca 10 min.
- Ta bort tandpetarna från kycklingfiléerna och skär upp dem i fina tjocka bitar. Använd en vass kniv så att osten inte rinner ut när du skär. Servera direkt med den goda såsen och eventuellt lite extra ädelost. Det är även vackert att strössla över lite extra rosépeppar.
Serveringsförslag: Shiratakinudlar (klickbar länk) och ångkokt broccoli.
Se till att skölja nudlarna riktigt noga i kallt vatten. Låt rinna av. Ett tips är att sedan torka dem i en het stekpanna eller torka dem med hushållspapper. Torra nudlar tar upp smakerna bättre från såsen sedan.
Äter du potatis så är ugnsrostad sådan gott till. Tänk bara på att blodsockret höjs ganska kraftigt då. Rekommenderas enbart till mycket få och speciella tillfällen. Tillagad varm potatis innehåller stärkelse som förvandlas till socker i kroppen.
Tillagad och kyld potatis är däremot nyttigt.
Se till att skölja nudlarna riktigt noga i kallt vatten. Låt rinna av. Ett tips är att sedan torka dem i en het stekpanna eller torka dem med hushållspapper. Torra nudlar tar upp smakerna bättre från såsen sedan.
Äter du potatis så är ugnsrostad sådan gott till. Tänk bara på att blodsockret höjs ganska kraftigt då. Rekommenderas enbart till mycket få och speciella tillfällen. Tillagad varm potatis innehåller stärkelse som förvandlas till socker i kroppen.
Tillagad och kyld potatis är däremot nyttigt.
således artikel Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås
det är alla artiklar Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås adressen https://allmaninf.blogspot.com/2019/03/adelostfylld-kyckling-med-ljuvlig.html
0 Response to "Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås"
Skicka en kommentar