Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering

Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering
länk : Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering

Läs också


Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering

Finansinspektionen fortsätter att skönmåla svensk finansiell stabilitet, men finner det trots stabiliteten det nödvändigt att föreslå ökad amortering till 3% om året för högbelånade. Det är ett bra förslag, då det antyder en amorteringstakt om 29 år på 85% belåning vilket är i linje med resten av Europa.
Finansinspektionen skriver i sitt pressmeddelande:
"Förslaget innebär att alla nya bolånetagare som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst, det vill säga inkomst före skatt, ska amortera 1 procentenhet mer av bolånet per år än vad de skulle behövt göra i dag. Detta gäller utöver redan befintliga amorteringsregler. Således innebär de skärpta amorteringskraven att de mest sårbara hushållen, det vill säga de som har stora skulder både i förhållande till sina inkomster och till bostadens värde, kommer att amortera minst 3 procent av bolånet per år."
För en ordinär tjänstemannafamilj med 70 000:- SEK i bruttomånadslön innebär detta alltså högre amortering på skulder över 3 780 000:- SEK.

Tidigare har 2% amortering om året gällt för skulder mellan 70% och 85% av marknadsvärdet på huset, men detta kan nu nå 3% i vissa fall. Förhoppningsvis vänjer man sig vid denna takt och fortsätter med dessa amorteringar även när man kommer under brytpunkter.

Tre procentenheter om året vid 85% belåning innebär att man betalar av hela lånet på 29 år. Det är ett mycket bra förslag, då den amorteringstakten är vad som gäller i större delen av Europa, där kraven är 20 - 30 år. Just frånvaron av amorteringskrav har starkt bidragit till den svenska bostadsbubblan.

Sedan är det uppenbart att Finansinspektionen som vanligt anpassar sina kriterier för att måla upp en bild av ett Sverige som är finansiellt stabilt. Ändå vill man alltså skärpa kraven.

Förslaget ska ut på remiss, men kommer förstås inte genomföras innan valet, då det kan leda till dålig stämning i valrörelsen för regeringens del.


således artikel Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering

det är alla artiklar Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/finansinspektionen-foreslar-3-arlig.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering"

Skicka en kommentar