Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?

Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?
länk : Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?

Läs också


Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?

Harvard University har alltså gjort en studie som påvisar att det finns ett samband mellan att utesluta gluten ur kosten och en ökad risk för diabetes. Kan ju inte stämma, tänkte jag, och kollade upp (genom en sökning på nätet) om där fanns motargument. Men hittade inga (åtminstone inte svenska träffar, skall även kolla engelskspråkiga så småningom)! Ännu mer konstigt. Tycker mig under senaste året läst så många övertygande fakta om gluten, och då som varande sjukdomsframkallande för oss. Så vad är nu detta!?

Framförallt, hur har då människan evolutionärt överlevt som art under så lång tidsrymd då hon inte åt gluten? Borde inte avsaknaden av gluten i kosten ha gjort att typ 2-diabetesen orsakade att vår art dog ut? Men det gjorde den ju inte, helt klart.


Min teori är att studien innefattar människor med ätstörningar, viktproblematik och för mycket stillasittande. Plus att de som uteslöt gluten hade ersatt olika bakverk, bröd, pasta, etc. med glutenfria industriellt framtagna produkter av sådant, d.v.s. produkter med massor av socker och andra mindre hälsobefrämjande ingredienser. Det är min teori.

Det här är ju en glutenfri blogg (receptinlägg publicerade fr.o.m. den 13 dennes även mejerifria) och för oss som inte är glutenallergiska och i övrigt lever hälsosamt (med bra matval, bra tillagningssätt, normalvikt och motion) kan det väl vara vettigt att nyansera bilden av den där studien något, för jag har svårt att tro att det stämmer. Dags att söka vidare... 😉




således artikel Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?

det är alla artiklar Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/foreligger-en-okad-risk-for-diabetes-om.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Föreligger en ökad risk för diabetes om man utesluter gluten ur kosten?"

Skicka en kommentar