FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm

FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm
länk : FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm

Läs också


FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm

Elnätmonopolisten Ellevio har beslutat att inte höja elnätpriserna utanför Stockholm för första gången. Fast det handlar bara om att man inväntar ett myndighetsbeslut om att få höja elnätpriset så alla betalar lika mycket.
Nu blev det konstigt.
Ellevio vill jämta ut elpriserna mellan stad och land. Kort sagt höja priserna så alla betala lika mycket. Kammarrätten har gett sitt godkännande för detta, men på grund av uteblivet myndighetsbeslut har man nu beslutat att inte höja elnätpriset i sydvästra Sverige.

Ellevio skriver:
"För att kunna erbjuda kunder i såväl storstadsområden som på landsbygden likvärdiga elnät och priser, har Ellevio föreslagit till ansvarig myndighet att göra det möjligt att utjämna elnätspriserna mellan olika områden. Kammarrätten har nyligen prövat om detta är tillåtet enligt den lagstiftning som reglerar elnätspriserna och kommit fram till att det inte finns något hinder. Nu ligger frågan hos myndigheten som behöver fatta ett beslut för att utjämningen ska bli verklighet.
- För kunderna skulle en prisutjämning innebära att alla skulle betala lika mycket för ett likvärdigt abonnemang, oberoende om de bor på landsbygden eller i storstan. Vi väntar nu på att myndigheten skall fatta beslut och i avvaktan på det fryser vi priserna i våra områden utanför Stockholm, säger Ellevios vd Johan Lindehag."
Kort sagt inväntar man myndighetsbeslutet innan man höjer elpriserna. Annars hade det varit konstigt - Ellevio är ju kända för att höja sina monopolpriser med åtminstone 10% om året. Förstås med myndigheternas godkännande.

Men vi som är kunder behöver alltså inte misströsta. Höjningarna ("utjämningen") kommer, det är bara det att det inte skedde nu i vår när man brukar höja sina priser.


således artikel FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm

det är alla artiklar FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/flash-ellevio-hojer-inte-elnatpriserna.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "FLASH: Ellevio höjer inte elnätpriserna utanför Stockholm"

Skicka en kommentar