titel : Italiensk delikatesstårta
länk : Italiensk delikatesstårta
Italiensk delikatesstårta
En tårta på medelhavsvis. Perfekt på buffébordet.
Italiensk delikatesstårta
12-15 bufféportioner
275 kavring
75 g smält smör
2 msk hackad timjan
Fyllning
4 gelatinblad
3 dl gräddfil
2,5 dl färskost med vitlök och örter
0,5 dl hackad basilika
1 strimlad, kryddad stekt kycklingfilé,
funkar även med färdiggrillad kyckling
0,5-0,75 dl grovt hackad, väl avrunnen grillad paprika
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Garnering
12-15 skivor parmaskinka
50 g skivad salami
6-7 cocktailtomater
1 klyfta rödlök
Basilikablad
Gör så här
Skär av kanterna på brödet
Dela det i mindre bitar och smula ihop det i en matberedare
eller med en mixer med smöret och timjan
Packa massan i en form med löstagbar botten,
ca 24 cm i diameter och ställ kallt
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter
Rör samman gräddfil och färskost
Blanda i övriga ingredienser och smaka av med kryddor
Ta upp gelatinbladen och smält med 2 msk vatten
Låt svalna något
Tillsätt lite av den inte allt för kalla fyllningen över bottnen i formen
Ställ kallt tills den stelnat,
minst ca 3 timmar, gärna över natten
Garnera tårtan innan servering
således artikel Italiensk delikatesstårta
det är alla artiklar Italiensk delikatesstårta Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Italiensk delikatesstårta adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/italiensk-delikatesstarta.html
0 Response to "Italiensk delikatesstårta"
Skicka en kommentar