Utredning om förbud om uranbrytnig

Utredning om förbud om uranbrytnig - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Utredning om förbud om uranbrytnig, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Utredning om förbud om uranbrytnig
länk : Utredning om förbud om uranbrytnig

Läs också


Utredning om förbud om uranbrytnig

Regeringen meddelade under lördagen, i samband med MP:s kongress, att man vill utreda ett förbud mot uranbrytning i Sverige.

Idag krävs tillstånd från regeringen för uranbrytning, så kallad tillåtlighetsprövning.Till det gäller kommunal vetorätt, som inte kan köras över av en regering.

Vad en utredning kommer fram till är inte självklart, eftersom man kan hävda att nuvarande skydd räcker.

Hur som helst: att utreda förbud skadar inte, även om ovanstående regelverk redan finns. En S-M regering skulle ju möjligen godkänna uranbrytning i framtiden, inte minst eftersom kärnkraften lär överleva flera decennier i Sverige efter det att effektskatten nu avvecklas.
 
Skulle uran brytas i Sverige så har EU, enligt de gällande EU-avtalen, option på uranet. EU-kommissionen har meddelat att EU inte kan tvinga Sverige att bryta uran.  Frågan aktualiserades då Thomas Erhag, expert på EU-rätt vid  Göteborgs universitet, intervjuades i Sveriges radio 2006.

Behovet av uran minskar inom EU, kärnkraftstäta länder som Frankrike och Tyskland är ju på väg att fasa ut detta sätt att producera el.. Sverige importerar uran från Ryssland.







således artikel Utredning om förbud om uranbrytnig

det är alla artiklar Utredning om förbud om uranbrytnig Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Utredning om förbud om uranbrytnig adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/utredning-om-forbud-om-uranbrytnig.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Utredning om förbud om uranbrytnig"

Skicka en kommentar