Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna

Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna
länk : Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna

Läs också


Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna

Regeringen beslutar att införa höjda sk resolutionsavgifter, eftersom det finns så mycket banker i Sverige. Tanken är att bankkunderna, dvs du kära läsare, ska betala detta och det handlar om 3% av det du har på banken.

"Banksektorn gör stora vinster och det är i goda tider som risker för den finansiella stabiliteten – t.ex. genom ökad skuldsättning och stigande tillgångspriser – byggs upp.
Det talar enligt regeringens uppfattning för att avgiftsuttaget till resolutionsreserven – såsom föreslås i promemorian "Ett ökat avgiftsuttag till resolutionsreserven" – bör ökas." 
Kort sagt behöver bankerna höja sina avgifter för att betala detta. Det finns trots allt en stor och växande banksektor:
"Sverige har en stor, koncentrerad och växande banksektor. Det innebär att det i Sverige finns behov av en stor resolutionsreserv, säger finansminister Magdalena Andersson."
Som tidigare rapporterat har t ex Nordea höjt sina kortavgifter med upp till 100%. Vi kan räkna med att andra banker följer efter, liksom höjer intäkterna från kunderna på andra sätt, t ex minskade prutmåner på bostadslånen. Dvs högre bolåneräntor. Ironiskt nog kan alltså resolutionsavgiften bidra till att knäcka bostadsbubblan, vilket i sig kommer leda till en bank- och finanskris, till vilket resolutionsavgiften påstås ska användas.

Totalt sett ska det tas ut avgifter motsvarande 3% av de av insättningsgarantin garanterade insättningarna. Förenklat kan man säga att om du har 10 000:- SEK på banken, så ska du betala 300:- SEK i avgifter åt banken över några år.

För er som tror att bankerna ska finansiera detta, så är det du som slutkund som kommer få stå för pengarna. Bankerna kommer alltid skicka vidare sina kostnader till kunden och du som hushållskund har ingen annan att skicka dessa vidare till. Fast du kan ju gå till arbetsgivaren och kräva högre lön för att kunna finansiera detta. Lycka till!


således artikel Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna

det är alla artiklar Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/finansminister-magdalena-andersson-s.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Finansminister Magdalena Andersson (s): Bankkunderna ska betala höjda avgifter - 3% av insättningarna"

Skicka en kommentar