FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen

FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen
länk : FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen

Läs också


FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen

Inget nytt för er som läser bloggen eller gått på mina föreläsningar, men FOI har nu släppte en ny rapport där de ryska avsikterna och kapaciteten för taktiska kärnvapen framgår. De ryska vapnen är också i betydande grad moderniserade och ett flertal olika typer av vapenbärare och inte enbart dumma bomber likt det fåtal USA har kvar i Europa.
Mest allvarligt är att bruket av taktiska kärnvapen ingår i rysk doktrin, även om exakt tänkt bruk inte är känt, åtminstone inte officiellt av FOI.

USA har 180 taktiska dumma kärnvapenbomber av relativt sett lägre styrka i Europa. Någon egentlig planering för dessas bruk finns antagligen inte. Därtill har man ytterligare 300 laddningar hemma i USA, och tankar om att modernisera samtliga till svagare laddningar med modern precision. Storbritannien och Frankrike har inga taktiska kärnvapen, där Frankrike avvecklat sina tidigare. Frankrikes kärnvapen är också, likt Storbritanniens, något som enbart är avsedda för landets eget försvar och inte som en del av försvar av angripna NATO-allierade.

Samtidigt sitter Ryssland med 1 924 taktiska kärnvapenladdningar, samt uttalad doktrin att använda dessa vid en konflikt. Faktisk doktrin och planering är dock höljd i dunkel på grund av att den här hemlig, t ex är det osäkert om vapnen är avsedda att använda annat än mot fasta anläggningar och tidigare identifierade mål.

Från FOI:s slutsatser:
"Den stora skillnaden utgörs av Rysslands politik; det mer aggressiva agerandet, den tydliga förstärkningen av den militära förmågan och den ökade vikten som sub-strategiska kärnvapen ges. Detaljerna om hur Ryssland tänker sig olika typer av kärnvapenanvändning och hur de själva bedömer konsekvenserna och resultaten av icke-strategisk kärnvapenanvändning står inte helt klart. Särskilt finns frågetecken kring hur Ryssland ser på att använda enskilda slagfältskärnvapen för att visa beslutsamhet och få en motståndare att vika ner sig, s.k. kärnvapendeeskalation."
Ni hittar rapporten här. Läsvärd i sin helhelt.


således artikel FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen

det är alla artiklar FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/foi-taktiska-karnvapen-del-av-den-ryska.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "FOI: Taktiska kärnvapen del av den ryska doktrinen"

Skicka en kommentar