Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus

Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus
länk : Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus

Läs också


Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus

Inget nytt för bloggens läsare, men en forskare på KTH varnar nu för att många nya bostadsrätter är rena skräphus. Som tidigare uppmärksammat byggs de för kortsiktigt vinst för exploatören, och inte för långsiktig drift.
Forksaren Jonas Anund Vogel säger till Fastighetstidningen:
"Det är två helt olika ekonomiska system inblandade. Det byggs i aktiebolagsform med kortsiktiga vinstintressen och förvaltas sen av föreningar som enligt lagen inte får ha något som helst vinstintresse. Den skarpa gränsen mellan dessa skapar inga som helst incitament för de som uppför fastigheten att tänka långsiktigt. Då blir det ingen ny teknik, ingen driftsoptimering."
Till exemplen hör enstegstätade fasader och energiförbrukning. Annat känt sedan tidigare är t ex hur vatten och avlopp dras, ventilation, tak- och fasadlösningar mm.

Aktiebolaget bygger billig skit med vacker yta, som sedan säljs dyrt till okunniga bostadsrättsköpare och så får den nybildade föreningens riktiga medlemsstyrelser ta hand om skiten. Den första fejkstyrelsen tillsätts av aktiebolaget och har bara aktiebolagets representanter

Smällen för dessa bostadsrättsföreningar kommer inom något decennium, men då planerar förstås alla som idag köper att redan ha flyttat.

Vogel har fyra förslag för hur man skulle kunna åtgärda problemet, t ex att aktiebolagen inte får tillsätta den första fejkstyrelsen, utan det ska finnas en styrelse med de som faktiskt ska bo i huset redan från projekteringsstart.

Dock kommer i dagens läge även en sådan styrelse enbart vara intresserade av billigaste lösning, så de snabbt kan sälja med vinst. Dessutom saknas det som bekant kompetens för fastighetsförvaltning och då hjälper det inte att boende sitter i styrelsen - de kommer ha ett kompetens- och erfarenhetsmässigt underläge mot byggaren.


således artikel Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus

det är alla artiklar Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/forskare-manga-nya-bostadsratter-ar.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus"

Skicka en kommentar