Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn

Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn
länk : Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn

Läs också


Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn

Statliga Svenska Institutet (StaSI) har upprättat ett nytt åsiktsregister, komplett med namn. Detta över de som anmält att de vill bli borttagna från StaSI:s åsiktsregister i form av en blocklista på Twitter. Den tidigare kuratorn har nu polisanmälts av moderata politiker.
Statliga Svenska Institutets kontor. Foto: Okänd. Tack!
Statliga Svenska Institutet upprättade som bekant ett åsiktsregister över personer som var böghatande nazister, eller i framtiden kunde bli böghatande nazister. Detta i form av en blocklista på Twitter, som man sedan upprepade gånger gick ut med var en lista över just böghatande nazister (och motsvarande). Det fanns en möjlighet att efter en anmälan och efterföljande åsiktskontroll bli stryken från listan. Sagt och gjort upprättade StaSI ett nytt personregister.
Moderaterna Henrik Sundström och Jan Ericsson, som var två av de som utpekats som böghatande nynazist, har nu lämnat in en polisanmälan mot den tidigare kuratorn för Sveriges aktuella @sweden-konto, som fick myndigheten att upprätta åsiktsregistret. Sundström råkar dessutom vara advokat och det finns en lång rad av punkter på vilka personregistret brutit mot lagen enligt polisanmälan. Dessutom har personregistret förts ut ifrån EES-området, vilket i sig är olagligt.

I övrigt bryr sig inte utrikesminister Wallström om att en av hennes myndigheter upprättar åsiktsregister. I sitt svar till moderate riksdagsledamoten Jan Ericsson menade hon enligt Ericssons blogg: 
"Wallström sa bara att Svenska Institutet är en självständig myndighet som måste ta ansvar för sina egna beslut. Inte ett ord från Wallström om att hon som departementschef för hela Utrikesdepartementet och alla dess myndigheter borde agera eller ens beklaga det som hänt."
I socialdemokraternas Sverige är det alltså åsiktsregistrering inget som regeringen lägger sig i. Nu återstår att se om polisen lämnar ärendet vidare till åklagare, annars kan förstås advokat Sundström och Jan Ericsson förstås driva enskilt åtal i tingsrätten ändå.


således artikel Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn

det är alla artiklar Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/svenska-institutet-upprattar-nytt.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Svenska Institutet upprättar nytt åsiktsregister - polisanmälan mot kuratorn"

Skicka en kommentar