Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla

Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla
länk : Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla

Läs också


Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla

En läsare bidrar med en anekdot från byggbranschen i Stockholmsområdet. Åtminstone ett byggbolag har nu varslat anställda på grund av för få nya jobb och det snackas om fler varsel innan jul. Och Nordea rapporterar om sänkt planerad julbudget för hushållen om hela 8%, vilket kan leda till #dåligstämning i detaljhandeln.
Byggnadsarbete pågår.
Nordea säger att hushållen i år drar ner på sin planerade julhandel med 8%, varav barnfamiljerna med 18% (PDF). Ser ju inte så muntert ut, trots att finansminister Magdalena Andersson (s) intygat att Sverige går som en Volvo S90. Eller så är inte det så muntert för Volvo...

En läsare, som arbetar inom ett yrke som tar vederbörande till att besöka diverse byggbolag, rapporterar en anekdot om de första varslen i branschen i Stor-Stockholm. Ett byggbolag ska ha varslat anställda på grund av för få nya jobb och det snackas vid fikaborden om ytterligare varsel redan innan jul.

Kort sagt blir det redan spridningseffekter av de fallande bostadspriserna och bostadsutvecklarnas tvärbromsning av påbörjandet av nya projekt.

Men låt oss titta bortom anekdoterna. Arbetsförmedlingen har ingen varselstatistik för november än. I september varslade 12 arbetsplatser 184 personer i byggbranschen. I oktober var det 20 arbetsplatser och 324 personer. Detta är dock inte anmärkningsvärt. I september 2016 var varslen 32 stycken och 631 berörda, och i oktober 2016 31 bolag och 297 anställda. Enda man kan säga än så länge är att i oktober 2017 verkar det vara något större bolag som varslar än förra året. Inför novemberstatistiken kan man konstatera att 2016 var det 15 varsel och 241 berörda i byggbranschen. Detta är hela riket. Arbetsförmedlingen presenterar inte hur det ser ut per månad och näringsgren per län och det går alltså inte att säga vad som är normalt för Stockholmsområdet.

Dock ska man komma ihåg att projekt där kunder tecknat sig för en lägenhet måste färdigställas - svärdet är tveeggat. Lika lite som man kan dra sig ur det man tecknat sig för, så kan byggbolagen (annat än konkurs) bryta sin del av kontraktet och skjuta upp projektet.

Projekt påbörjas inte förrän man har "sålt" tillräcklig många lägenheter, så de påbörjade projekten kommer slutföras. Och den största smällen för byggbranschens anställda är inte här än. Kanske har det börjat i Stockholm?

Förra gången 2008 infördes ROT-avdrag för att under recessionen rädda byggbranschens anställda, och räntorna panikslaktades. Nu har vi redan ROT-avdrag och negativa styrräntor.

Diskutera i små grupper.


således artikel Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla

det är alla artiklar Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/anekdot-byggbolag-i-stockholmsomradet.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Anekdot: Byggbolag i Stockholmsområdet har redan börjat varsla"

Skicka en kommentar