Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%

Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30% - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%
länk : Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%

Läs också


Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%

Dags för en liten titt på bostadspriserna för lägenheter och villor i Norrlandslänens större orter. Och det ser inte muntert ut. Utifrån Husmaskens månadsstatstik har t ex villor fallet 36% i Umeå på 12 månader och 30% sedan halvårstoppen. Och det finns större Norrlandsstäder med ännu värre utveckling.
På väg från Ljusdal mot Hudiksvall.
Låt oss titta norröver och röra oss norr om Dalälven och se hur det ser ut med bostadspriserna i den ytmässigt större delen av Sverige.

Visste ni att man för en nybyggd villa i Umeå går på runt 4.5 MSEK? Alltså priser man hittar i t ex Göteborgsområdet, Malmö eller utanför Stockholm. Skillnaden är att de procentuella uppgångarna i Norrland ofta varit större.

Och där det går fort upp går det fort ner.

Så låt oss ta en titt på siffrorna från Husmasken och Booli. På grund av låg omsättning så tittar vi här på månadssiffror, där mer än halva november nu har passerat.

Från norr till söder ser vi här prisutveckling på 12 månader och sedan halvårstoppen. Vi tittar enbart på stöder med över 200 avslutade affärer sedan 2013.

Villor
Luleå -26% / -40%
Piteå +2% / -37%
Umeå -30% / -36%
Örnsköldsvik -70% / -54%
Östersund -31% / -33%
Sundsvall -7% / -15%
Hudiksvall +3% / -5%
Gävle +49% / 0%

Lägenheter
Luleå -10% / -20%
Piteå  -9% / - 29%
Umeå -12% / -34%
Örnsköldsvik -31% / -28%
Östersund -8% / -14%
Sundsvall -10% / -22%
Hudiksvall +6% / -23%
Gävle +20% / -2%

För att summera ser det riktigt illa ut för bostadspriserna från Sundsvall och norrut. För Umeåvillan som tidigare värderats till 4.5 MSEK innebär prisraset om 36% att värderingen nu skulle ligga på 2.88 MSEK. Lägg sedan på lagfartskostnader och eventuella pantbrev vid köpet, samt mäklarkostnader vid försäljning så blir det om möjligt ännu värre.

Hudiksvall och Gävle har dock på helåret en positiv utveckling, för villor rent av kräftgång i Gävle det senaste halvåret. Från Gävle är det t ex fullt möjligt att tågpendla till exempelvis Uppsala.


således artikel Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%

det är alla artiklar Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30% Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30% adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/husmasken-kraftiga-fall-for.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Husmasken: Kraftiga fall för bostadspriser i Norrland - Umeå -30%"

Skicka en kommentar