Moln på himlen för svenska "IT-undret"

Moln på himlen för svenska "IT-undret" - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Moln på himlen för svenska "IT-undret", Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Moln på himlen för svenska "IT-undret"
länk : Moln på himlen för svenska "IT-undret"

Läs också


Moln på himlen för svenska "IT-undret"

Så här lagom till konjunkturtoppen hopar sig nu molnen kring en av de större motorerna i den svenska ekonomin - det svenska "IT-undret". Att jobba inom IT är det nya "jobba på bandet" och en mycket stor andel av bostadsbubblans köpstarka hittas just inom IT. Frågan är hur det blir med den saken framöver, baserat på två olika artiklar.
Molnen drar ihop sig.
"En stor del av framgången för Spotify, King, DICE med flera kan förklaras genom att bolagen kunnat anställa folk från hela världen.
Men nu sprids ryktet bland programmerare över hela världen att du ska undvika Sverige eftersom det finns en stor risk att bli utvisad.
Trots att du betalat hundratusentals kronor i skatt, följt alla lagar och regler och försökt göra rätt för sig."
Detta kommer i ett läge där den svenska IT-branschen redan idag har brist på arbetskraft. Det är så här högkonjunkturer slutar - resursbrist - och arbetskraft är en sådan resurs. Svenska IT-företag kommer inte kunna expandera efter behovet, bli omkörda av utländska bolag som tar marknadsandelar då de kan expandera.

Artikeln nämner Google, Ubisoft och EA, samt ytterligare ett stort bolag som riskerar att få många av sina nya programmerare utvisade. Och till slut tröttnar bolagen och flyttar även de. Debattörerna fortsätter:
"En utvecklare med en lön på 50 000 kr per månad i Sverige, genererar omkring en halv miljon genom skatt och sociala avgifter per år.
De största förlorarna på att vi utvisar dessa personer är svenskarna själva. Vi säger farväl till hundratals miljoner på sikt i skatteintäkter."
Vi kan ju föra in en annan dimension i detta - bostadsmarknaden. Vad tror ni händer på bostadsmarknaden när IT-undret börjar hacka? Här hittar man stora grupper med mycket köpstarka individer.

Ett andra ännu mörkare moln är en analys om att en tredjedel av de svenska IT-tjäntseleverantörerna kan slås ut de närmaste 2 - 3 åren. Det handlar om tusentals IT-leverantörer och tillhörande arbetstillfällen, när företag och organisationer flyttar ut sina IT-tjänster till molnet.
"De bedömer att de publika molntjänsternas andel av de totala it-kostnaderna kommer att åttiodubblas under de närmaste tre åren – upp till runt 30 procent. De tror också att större delen av det på sikt kommer att komma från de stora globala aktörerna."
Det handlar alltså om kanske tiotusentals jobb inom drift av IT-system, som försvinner. Det drabbar inte främst programmerare, utan nätverkstekniker och motsvarande driftspersonal.

Samtidigt som dessa moln drar ihop sig går vi alltså redan mot en lågkonjunktur. Den kostnadspress som alltid följer sämre tider kommer knappast minska takten som omläggningen till utländska molntjänster innebär.


således artikel Moln på himlen för svenska "IT-undret"

det är alla artiklar Moln på himlen för svenska "IT-undret" Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Moln på himlen för svenska "IT-undret" adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/moln-pa-himlen-for-svenska-it-undret.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Moln på himlen för svenska "IT-undret""

Skicka en kommentar