Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar

Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar
länk : Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar

Läs också


Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar

En artikel i lokalpressen Markbladet handlar om statsminister Stefan Löfvens besök till polisstationen i Marks kommuns centralort Kinna mellan Borås och Varberg. Statsministern försöker intyga hur mycket man satsar på polisen, men antalet poliser i Kinna har halverats samtidigt som befolkningen ökat. Hela Borås lokalpolisområde med 194 000 invånare har endast tre polisbilar i yttre tjänst vid ett givet tillfälle.
Det får gå fort när man ska täcka in sex kommuner och 194 000 invånare med tre polisbilar i yttre tjänst.
Polisreformen skulle föra polisen närmare allmänheten, men det verkliga utfallet är som alla vet tvärt om. Statsminister Stefan Löfven försöker bättra på sosseriets image genom att besöka polisstationen i Kinna och se bekymrad ut på foton och intyga att man höjer anslagen till polisen.

Hela lokalpolisområde Borås har 194 000 invånare och täcker in sex kommuner - Borås, Ulricehamn, Mark, Svenljunga, Tranemo och Bollebygd. I Borås har rent av polisen identifierat sk utanförskapsområden där svensk lag och ordning inte längre gäller.

Ändå finns det bara tre polisbilar i yttre tjänst normalt för dessa 194 000 invånare.  Bilarna i bilpoolen har kört upp till 37 000 mil och är minst sagt slitna.

För Kinna så är försämringarna markanta. En polis vittnar om att för 25 år sedan fanns 21 poliser i yttre tjänst. Idag är man nere på 10 man, vilket i praktiken antagligen innebär två man i yttre tjänst, ibland. Trots allt jobbar man i skift, helger, är på utbildning, föräldraledighet, sjukskrivning mm, så mer än två man samtidigt ska man inte vänta sig.

Då har ändå befolkningen ökat, och vad jag vet ska Kinna nu även täcka in Svenljunga kommun. För 25 år sedan var befolkninge 33 288 i Marks kommun. Till 2016 hade den ökat till 34 218, samtidigt som antalet poliser halverats. Dessutom vitnar Kinnapolisen att det idag är fler bortt per invånare. Men vi har förstås fått fler polischefer.

Stefan Löfven menar att sosseriet satsar på polisen, men det konstateras i artikeln att man inte satsar på åklagarämbetet, så likt sägs i artiklarna kommer gripna bara släppas igen och igen och igen.

Det är alltså inte bara i "Norrland" som det inte finns några poliser. Borås är Sverige till folkmängden sett tredje största kommun och har tillsammans med fem kranskommuner alltså endast tre polisbilar i yttre tjänst samtidigt.

Var Sveriges snart 18 000 poliser egentligen håller hus när de inte bevakar EU-elitens möten lämnas dessvärre som en alldeles för enkel övning åt Sveriges yrkeskriminella.



således artikel Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar

det är alla artiklar Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/borasomradet-194-000-invanare-sex.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Boråsområdet: 194 000 invånare, sex kommuner, tre polisbilar"

Skicka en kommentar