Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Se upp för tjurfällan i bostadspriserna - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Se upp för tjurfällan i bostadspriserna, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Se upp för tjurfällan i bostadspriserna
länk : Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Läs också


Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Så här när bostadspriserna ser ut att falla hastigt är det på sin plats att påminna om marknadsbubblans anatomi och den kommande tjurfällan, dvs en liten upprekyl i bostadspriserna som lockar in de sista positiva alldeles för tidigt.
Bostadspriserna är fortfarande ganska starkt nedåt, t ex -13% sedan toppen och -4% sedan förra året på veckobasis för Stor-Stockholm, eller -29% respketive -2% för Uppsala kommun. Men det kommer i sedvanlig ordning komma en lite upprekyl, en sk tjurfälla.
Marknadsbubblans anatomi.
Ingenting faller rakt ner i botten utan uppgångar, och det kommer ganska snart komma en sådan i bostadspriserna. Antagligen framåt vårkanten när köparna blir mer positiva av solens strålar. Den kommer tas som ursäkt för att allting är tillbaka till normalt, att det var falskt alarm osv.

Men sedan kommer den stora lavinen av färdigställda lägenheter, som vi bara sett början på än så länge. För det finns betydligt fler projekt som byggstartats och blir klara de närmaste två åren, än de som man redan nu upptäckt inte går att sälja till fantasipriser.
Exempelvis kommer det kommande färdigställandet av påbörjade bostadsbyggen i Uppsala bli massivt.
Samtidigt har inte konjunkturen vikit på allvar än, utan det ligger fortfarande framför oss, tillsammans med räntehöjningar samt importerad inflation (egentligen prisökningar) på grund av den fallande kronan.

Så priserna kommer gå upp lite, och alla de som nu dragit in sina lägenheter från försäljning kommer känna sig nöjda med att de nu kan få "gamla priser igen" och lägga ut sina lägenheter igen. Där någonstans kommer smällen på allvar, och det blir nog först framåt senvåren.

Om nu inte paniken totalt tar överhand, vilket jag inte tror sker så fort, just på grund av att den underliggande ekonomin släpar efter en stund.



således artikel Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

det är alla artiklar Se upp för tjurfällan i bostadspriserna Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Se upp för tjurfällan i bostadspriserna adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/se-upp-for-tjurfallan-i-bostadspriserna.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Se upp för tjurfällan i bostadspriserna"

Skicka en kommentar