Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner

Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner
länk : Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner

Läs också


Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner

Booli rapporterar att i arton av landets kommuner finns det mer nyproducerade lägenheter till salu än på den sk andrahandsmarknaden, dvs befintliga gamla lägenheter. Dit hör bland annat kända överbyggnadskommuner som Uppsala och Örebro. Och nyproduktionen är inte ens nära att toppa ut där ännu.
Färdig respektive påbörjad nyproduktion av lägenheter i Uppsala kommun.
Byggstarterna för nyproduktionen gör att färdiga lägenheter släpar efter två år. Ändå finns det redan nu fler nyproducerade lägenheter till salu i arton av landets kommuner och det kommer alltså bli ännu fler nya lägenheter på marknaden framöver.

Booli har identifierat vilka arton kommuner det handlar om, där överbyggnationen redan idag är så stor att lägenheter till salu domineras av nyproduktionen.

Stor-Stockholm

Haninge
Järfälla
Nacka
Sollentuna
Strängnäs
Sundbyberg
Täby
Upplands Väsby
Österåker

Stor-Göteborg
Kungälv
Mölndal
Partille

Övriga
Örebro
Uppsala
Burlöv
Nyköping
Gnesta

Nyköping och Gnesta kan räknas som pendlingsorter till Stockholmsområdet, även om de inte formellt tillhör Stor-Stockholm.

Det kommer alltså bli betydligt värre sett till projekt som påbörjats men ännu inte är färdiga. Speciellt Örebro och Uppsala är här ökända. Booli försöker se det hela positivt:
"Att utbudet av bostäder till salu ökar är i grunden väldigt bra. Det är viktigt att det finns ett stort utbud att välja på för alla som ska köpa. Det kan även leda till att det tar längre tid att sälja en bostad vilket är bra då både köpare och säljare får mer tid att tänka och tid att undersöka bostaden innan köp. Ett stort utbud kan även vara med att dämpa prisutvecklingen på bostäder."
Dämpa prisutvecklingen är dagens understatement. Husmasken rapporterar om -10% för lägenheter månadsvis i Örebro och -16% sedan halvårsmax. För Uppsala är priserna ner -19% på ett år och -27% sedan halvårsmax.

Det ser allt mer ut som att överbyggnationen från 90-talskrisen (då det för övrigt hade byggts mindre än idag i t ex Stockholm) återigen upprepar sig. Kanske får vi även se konkurser i nya bostadsrättsföreningar på pendlingsorter även denna gång?


således artikel Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner

det är alla artiklar Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/booli-mer-nyproduktion-gamla-lagenheter.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Booli: Mer nyproduktion än gamla lägenheter till salu i 18 kommuner"

Skicka en kommentar