Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?

Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?
länk : Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?

Läs också


Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?

Flera sk experter hävdar att boprisfallet har upphört i december. Frågan är dock vad Boolis prisdata säger på månadsnivå nu när vi snart når jul och affärsavslut kraftigt dyker i sedvanlig ordning? Svaret följer nedan.
Nya, levande bostadsområden skjuter upp överallt.
Det sägs alltså att raset i lägenhetspriser ska ha stoppat upp. Inte i sig något förvånande, jag har själv menat att vi kan få en tjurfälla efter en tids nedgång, när de sista som står vid sidan om med kapital kastar sig in i marknaden "för nu har det blivit billigt". Först därefter kommer den verkliga kraschen, samtidigt som vi bara är i början av överutbudet av nybyggda lägenheter.

Men hur ser det egentligen ut? Låt oss konsultera Husmasken och titta på lite större orter och regioner av intresse.

Hur har priserna än så länge ändrat sig på månadsmedel november-december?

Priser för lägenheter nedan i per idag 16:e december, procent avser förändring sedan november och siffra inom parentes antal affärer i december.

Stockholm

Stor-Stockholm 59 447:- SEK per m2 +1.3% (1005)
Stockholms kommun 69 489:- SEK per m2 -1.1% (628)
Stockholm innanför tullarna 86 329:- SEK per m2 -2.8% (330)

I Stor-Stockholm stiger alltså priserna 1.3%, men i de dyrare lägena faller fortfarande priserna. Det är stor variation, t ex stiger priserna i Solna, men faller i Täby. Variationen kan bero på låg omsättning och tillhörande statistisk osäkerhet för de enskilda mindre kommunerna.

Göteborg

Stor-Göteborg 44 593:- SEK per m2 -1.8% (229)
Göteborgs kommun 47 997:- SEK per m2 -0.8% (177)

Marginellt fall i Göteborg. Kranskommunerna är för små för att kunna säga något entydigt.

Malmö

Stor-Malmö 24 064:- SEK per m2 -8.4% (176)
Malmö 23 592:- SEK per m2 -7.6% (119)

Massivt ras, rent av krasch i Malmö. Intressant att Malmö kommun är billigare än medlet för Stor-Malmö.

Mellanstora svenska städer

Uppsala 34 481:- SEK per m2 -4.7% (44)
Linköping 31 930:- SEK per m2 +0.2% (41)
Örebro 21 720:- SEK per m2 -1.5% (19)
Lund 32 332:- SEK per m2 -5.6% (25)
Umeå 23 594:- SEK per m2 -18.1% (16)

Sett till län faller alla län utom Blekinge, Örebro, Dalarna, Västmanland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Samt Stockholms län (Stor-Stockholm).

Slutsatser följer.

Det går inte att avgjort säga att priserna slutat falla. På en del håll har de slutat falla och på andra kraschar de, likt i Stor-Malmö, eller faller i lugn takt om någon procentenhet. Den som hävdar att prisfallet upphört bör nog vara specifik och ange undantagen, t ex: "Priserna har slutat falla på lägenheter i Stor-Stockholm, men faller fortfarande i dyrare lägen som Stockholms kommun. I de flesta andra större städer faller priserna och de kraschar i Stor-Malmö."

Samtidigt är månaden inte över, men runt jul och i mellandagarna sker väldigt få affärer.



således artikel Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?

det är alla artiklar Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/har-raset-i-lagenhetspriser-stoppat-upp.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?"

Skicka en kommentar