Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år

Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år
länk : Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år

Läs också


Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år

Riksbyggen återinför på prov forna tiders hyrköp, denna gång i överbyggnationens Järfälla (känd för Barkabystaden). Det betyder att hyresrätter kan hyras ut till "ungdomar" under 35 års ålder, med rätt att längre fram köpa bostadsrätten.
Barkaby pendeltågstation.
Hyrköp fanns redan så tidigt som på 80-talet. Tanken var att man kunde flytta in innan man hade pengarna för det som på den tiden brukade kallas insats istället för pris.

Lagom till överbyggnationen slår till inför Riksbyggen nu hyrköp på prov i centrala Järfälla (ej Barkabystaden), men bara för ungdomar, vilket hos riksbyggen har den nya defintionen "upp till 35 år". Tanken är att elva lägenheter i en nybyggd förening på detta vis ska hitta någon som faktiskt vill flytta in. Det bör rimligtvis lyckas, men frågan är sedan om "hyrköparna" har någon lust att faktiskt köpa lägenheten.

För priset ska vara ursprunglig insats plus KPI-inflationen. När bostadspriserna faller - vem har lust att köpa en lägenhet till ett pris som sattes på toppen av bostadsbubblan? En lägenhet som dessutom blivit sliten under tiden?

På grund av Barkabystaden har Järfälla översvämmats av nya lägenheter i flerbostadshus och efterfrågan är minst sagt utmanad.
Nybyggnationen av lägenheter i flerbostadshus i Järfälla kommun 1991 - 2017. Fyra kvartals summerade medelvärden.
Nu har man dragit i handbromsen de senaste två kvartalen, men likväl har det påbörjats 3 757 lägenheter i flerbostadshus i Järfälla sedan 2013. Av dessa har 2 388 färdigställts. Även om byggstarterna nu helt stoppas kommer 1 369 lägenheter att komma ut som färdigställda i kommunen det närmaste året.

Så vi får se om det blir några köpare av de som vill hyrköpa.

För många bostadsrättsföreningar kan det bli en lösning på sikt att hyra ut en dela av beståndet. Fast så länge byggentreprenören lovar att betala månadsavgifterna så kanske de inte direkt kommer skynda. 


således artikel Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år

det är alla artiklar Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/riksbyggen-aterinfor-hyrkop-for-unga.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Riksbyggen återinför hyrköp för unga under 35 år"

Skicka en kommentar