titel : Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren
länk : Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren
Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren
I ett allt mer hysteriskt, intolerant och polariserat Sverige anmäls numera individer till arbetsgivare, kunder och uppdragsgivare när de sagt eller gjort något som av någon bedöms som olämpligt. Prefekt Mikael Henningsson vid institutionen för psykologi visar nu var skåpet ska stå efter att fackföreningen Saco anmält en lektor vid institutionen till arbetsgivaren för (enligt dem) olämpligt nyttjande av yttrandefriheten.Umeå universitet svarar Akademikerförbundet SSR angående vad jag skriver på min privata blogg. https://t.co/cWYzvvE12e http://pic.twitter.com/ryj1vRkD9c— Mattias Lundberg (@DrLundberg) December 21, 2017
Lektor Mattias Lundberg ska ha uttryckt åsikter som fackförbundet Saco inte uppskattade. Fackföreningen skvallrade då för arbetsgivaren, genom att skicka ett brev till prefekt Mikael Henningsson vid institutionen för psykologi, vilket Lundberg bemöter på sin blogg.
Prefekten Henningsson har nu satt ner foten och svaret kan ni se ovan eller läsa om hos Lundbergs blogg här. Arbetsgivaren står upp för Lundbergs rätt att ha privata åsikter, utan detta ska drabba honom med bestraffning från arbetsgivaren.
Man kunde önska att fler uppdragsgivare och arbetsgivare visar denna sorts ryggrad och står upp för demokratiska värderingar och ett fritt samtal, där ingen riskerar att arbetsgivare eller uppdragsgivare kontaktas för att en person har en avvikande åsikt i något ämne.
Att sedan det var en fackförening som kontaktade en arbetsgivare i hopp om att bestraffning skulle utföras är än mer intressant. Nu är dock universitetens uppdrag trefaldigt - forskning, utbildning och att delta i samhället. Till det senare ingår just att uttala sig om saker och ting.
Nu lär inte detta dock vara slutet för anmälningar, utan personer kommer fortsätta att anmälas till arbetsgivare och uppdragsgivare. Intoleransen för att personer kan tycka annorlunda än en själv fortsätter i Sverige. Folk kommer bli av med uppdrag och bli av med jobbet även fortsättningsvis. Tanken är väl att folk ska byta åsikt efter att de fått sparken och fått sitt liv förstört och inkomst utplånad för att någon inte kan skilja på sak och person. Eller så är det så enkelt att man vill begränsa yttrandefriheten genom att instifta rädsla att uttrycka sig fritt även inom lagens gränser. Då vill man gärna statuera exempel att kunna hota med, men i fallet Mattias Lundberg gick det alltså inte.
Låt nu arbetsgivare och uppdragsgivare komma ihåg den här lätt omskrivna citatet:
Låt nu arbetsgivare och uppdragsgivare komma ihåg den här lätt omskrivna citatet:
"I egenskap av anställd har [den anställde] precis som alla andra medborgare en grundlagsskyddad rätt att uttrycka sina privata åsikter i de sammanhang den anställde önskar."
således artikel Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren
det är alla artiklar Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/umea-universitet-satter-ner-foten-mot.html
0 Response to "Umeå Universitet sätter ner foten mot anmälan till arbetsgivaren"
Skicka en kommentar