Vad för ammunition ska polisen använda i krig?

Vad för ammunition ska polisen använda i krig? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Vad för ammunition ska polisen använda i krig?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Vad för ammunition ska polisen använda i krig?
länk : Vad för ammunition ska polisen använda i krig?

Läs också


Vad för ammunition ska polisen använda i krig?

Sedan en tid är Sveriges poliser krigsplacerade som just poliser, undantaget de som krigsplaceras som militärpoliser inom Försvarsmakten. Inte bara innebär detta en dränering av poliser från hemvärnet, men ställer också en del praktiska frågor kring polisens tänkta ammunition vid krig.
Inte polisens puffra.
Svenska poliser är numera krigsplacerade som poliser, och kommer därmed inte ha tjänst i hemvärnet i de fall man både är polis och hemvärnsman. Enda undantaget i överenskommelsen mellan Försvarsmakten och Polismyndigheten är de poliser som är krigsplacerade som militärpoliser hos Militärpolisbataljonen.

Svenska poliser kommer räknas som stridande och ska alltså bekämpa den angripande fienden. 

Samtidigt är polisens vapen främst  9 mm pistoler och k-pistar, sedan tidigare lager av särskilda polisanpassade AK5 destruerats. Undantaget gäller främst de nationella eller regionala insatsstyrkorna, som även har automatkarbiner.

Som 9 mm ammunition använder polisen den expanderande kulan Speer Dot Gold, för högre stoppkraft mot kriminella och för att minimera risken att en kula går rakt genom en kropp och skadar oskyldiga. 

Speer Dot Gold är sk hålspetsammunition. Detta är förbjudet att använda i krig enligt Genevékonventionen. Samtidigt är det förbjudet för polisen att använda någon annan ammunition annat än för övningsskytte. Så vad för ammunition ska polisen använda i krig vid insats mot angriparen - främst mot sk diversionsförband och andra asymmetriska angrepp?

Det är möjligt att detta finns utrett och hemligstämplat någonstans, men som det ser ut nu kommer poliser antingen att begå tjänstefel eller bryta mot Genevékonventionen i händelse att krigshandlingar?

Därtill kan man förmoda att angriparens diversionsförband, såväl som reguljär trupp, använder kroppsskydd. Speer Dot Gold kommer inte penetrera kroppsskydd, utan det behövs något annat. Förhoppningsvis finns det kvar fungerande ammunition av den kraftigare svenska militära pansarbrytande 9 mm-ammuntionen 39B. Frågan är dock huruvida polisens vanliga pistoler kan hantera 39B utan att drabbas av dålig stämning? K-pistarna bör klara av detta dock.

En annan fråga som aktualiserades i samband med terrordådet på Drottninggatan är polisens tillgång till förstärkningsvapen, dvs främst k-pistar. Här händer det dock väldigt mycket inom polisen, som den uppmärksamme kan ha noterat, men också en del saker som ännu inte är publika. Svensk polis kommer vara bättre utrustade både för terrordåd och krigshandlingar framöver.


således artikel Vad för ammunition ska polisen använda i krig?

det är alla artiklar Vad för ammunition ska polisen använda i krig? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Vad för ammunition ska polisen använda i krig? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/12/vad-for-ammunition-ska-polisen-anvanda.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Vad för ammunition ska polisen använda i krig?"

Skicka en kommentar