Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

Fintech - robotiseringen inom bank- och finans - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fintech - robotiseringen inom bank- och finans, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fintech - robotiseringen inom bank- och finans
länk : Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

Läs också


Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

Modebegreppet fintech handlar om robotisering och automatisering inom bank- och finans, och hur nya affärsmodeller via IT-system (mjukvarurobotar) konkurrerar ut de traditionella bankerna. Detta aktualiseras idag av en väl genomförd PR-kupp av ett nytt bolåneinstitut.
Arkivbild. Dock är detta inlägg skrivet på precis detta tangentbord, så det kan sägas spegla verkligheten.
Fintech är alltså modebegreppet som används när man via IT-system, dvs mjukvarurobotar, tar fram konkurrerande tjänster till de traditionella bankerna och börsmäklarna. Bloggens annonsör Lysa är ett typiskt exempel på den typen av mjukvarurobot, där rådgivningen överförs från dyr personal till en programvara, och programvaror även hanterar förvaltningen av kapitalet.

Aktuellt idag är också att ett nytt bolåneinstitut genomför en effektiv PR-kampanj, bland annat via Bonniers tidningar då Bonnier-sfären är en av investerarna i institutet. Man skippar helt enkelt kreditprövningen av kunderna, genom att endast tillåta övertagande av befintliga lån. En traditionell bank får alltså stå för jobbet och sedan byter kunden från den traditionella banken till det nya bolåneinstitutet. Mjukvaran ska kunna göra att en enda anställd ska kunna hantera tusentals nya bolån om året, mot en handfull för en traditionell bankanställd.

Resultatet blir oavsett kraftigt slaktade bolåneräntor - i princip en halvering. Detta visar tydligt hur robotisering och automatisering friställer resurser och som alltid gör saker billigare och enklare, så att resurser (t ex pengar) kan användas bättre.

I slutändan minskar inte antalet arbetstillfällen. Några banktjänstemän blir av med jobbet, men bolånekunderna friställer pengar från räntor till att köpa saker som gör deras liv bättre, vilket skapar jobb på andra håll. Eller för den delen friställer mer pengar till att amortera, vilket också skapar jobb via mindre skuldsättning i samhället.

Ludditerna fortsätter att yra om hur robotarna hotar våra jobb. Ja, automatisering slår alltid ut gamla förändringsobenägna affärsmodeller och förbättrar för mänskligheten. Tvätterskorna är ersatta av tvättmaskiner, och ingen saknar tiden när man tvättade för hand. 

Sedan kan man diskutera om det nya bolåneinstitutets affärsmodell är hållbar, då den bygger på att traditionella banker gör jobbet. Det torde vara enkelt för bankerna att mota Olle i grind framöver. Även rörliga bolån kommer väl i framtiden att innebära att man blir låst hos en viss bank - bara räntan är rörlig, men man binder upp sig på att ha kvar lånen kanske fem år hos banken?

Oavsett - trots att vi haft flera decennier av fintech så är bank- och finans en allt större del av ekonomin. Eller trots? Det är snarare just tack vare de effektiviseringar och den prispress automatisering och robotisering innebär som finanssektorn kunnat växa så mycket som den gjort. Och det gäller även andra branscher - robotisering är en grund för expansion, inte utslagning.

Du läser detta inlägg enbart tack vare ett antagligen ett femtiotal inblandade mjukvarurobotar. I mitt fall hittar du några av dem nedan. Tillkommer minst tre mjukvarurobotar för produktionen av inlägget, och ett tjugotal som levererar innnehållet på sidan. Sedan finns distributionsrobotarna nedan, och sedan tillkommer minst två mjukvarurobotar för att du ska kunna läsa inlägget på din enhet.

192.168.2.1
192.168.1.1
[redacted]
[redacted]
[redacted]
kbn-b3-link.telia.net
kbn-b3-link.telia.net
kbn-b3-link.telia.net
cloudflare-ic-312450-kbn-horsk-i1.c.telia.net
104.25.221.23


således artikel Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

det är alla artiklar Fintech - robotiseringen inom bank- och finans Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fintech - robotiseringen inom bank- och finans adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/fintech-robotiseringen-inom-bank-och.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Fintech - robotiseringen inom bank- och finans"

Skicka en kommentar