Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten

Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten
länk : Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten

Läs också


Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten

De gamla svenska ideomatiska uttrycken gå som tåget och som ett brev på posten bör numera ha en helt annan innebörd.
Anlände till slut till Göteborg, ungefär tolv timmar försenad och på en annan kalenderdag. Vila i frid, tågresor. Foto: Medresenären TheWicked
Som ett brev på posten, har ju använts för något som är garanterat resultat av något man gör. T ex "super man sig full så kommer baksmällan som ett brev på posten" eller "när barnen börjat på dagis får man vinterkräksjukan som ett brev på posten", för att ta några fredagsmysiga exempel.

Idag betyder ju dock som ett brev på posten något som kanske inte alls händer, kommer långt senare, inte händer alls eller som man måste åka runt halva stan för att hitta.

Det andra uttrycket gå som tåget hade innebörden att något sker problemfritt. 

Detta gäller definitivt inte. Gå som tåget betyder snarare tvärt om att det som ett brev på posten går åt helvete. Relaterat bör förstås gå som på räls också byta innebörd.

Så det är nog dags att antingen sluta använda dessa uttryck eller ändra deras betydelse.

En personlig anekdot är att jag i åtta års tid pga skilda föräldrar åkta tur och retur Göteborg-Trollhättan varannan vecka åren 1980 - 1988, alternativt tur och retur Göteborg-Dingle sommartid. På åtta år blir det ca 8*26 resor tur och retur, eller 416 tågresor.

Av dessa 416 tågresor på 80-talet upplevde jag exakt noll problem. Inte en enda gång blev tågen vare sig försenade eller drabbades av inställd trafik etc. Veckans resa tur och retur innebar 50% misslyckade tåg - antingen inställda eller kraftigt försenade och med missade byten. Det hade alltså motsvarat 208 problem av de där 416, fast verkligheten var noll.

Nåja, trevligt fredagsmys. Åtminstone om ni inte väntar på ett brev eller åker tåg. Då blir det sällan mysigt, utan det går som tåget...


således artikel Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten

det är alla artiklar Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/fredagsmys-ga-som-taget-och-som-ett.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Fredagsmys: Gå som tåget och som ett brev på posten"

Skicka en kommentar