Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat
länk : Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

Läs också


Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

Till slut tröttnade Moderaternas ledning på den stridbare och omtalade riksdagsledamoten Hanif Bali (m). Efter åratal av uttalanden som kan ifrågasättas svalde man med hull och hår helt substanslösa påståenden från sosseriets UD och kickade partiets kanske starkaste kort inför valet från partistyrelsen. Bali slutar även med sin starkaste plattform Twitter. Den enda segraren är sosseriet, när väljare antagligen kommer vända tillbaka till SD. Kanske får vi även se ännu en helomvändning i Moderaternas migrationspolitik innan valrörelsen drar igång på allvar?
Hanif Bali. Arkivbild. Avspeglar vare sig aktuellt väder eller utseende.
Hanif Bali (m) har varit ett av Moderaternas starkaste kort i kampen om väljarna kontra SD. Många väljare som bytt partisympatier har kommit tillbaka sedan Bali tog plats i partistyrelsen och Moderaterna gjorde upp med Reinfeldts öppna hjärtan-politik.

Nu kickades idag Hanif Bali från Moderaternas partistyrelse efter att han publicerat en mening på Twitter om att UD som vanligt förekommande sålt in en intervju med en av sina gäster till en journalist, i detta fall Mittmedias Patrik Oksanen. Av tusentals tweets så var detta inte i närheten av den mindre anständiga nivå som Bali hållit genom åren. Bali är känd för att bita tillbaka med samma medel som han blir angripen, vilket gör att det kan bli en del skarpa formuleringar, för vilket han fått kritik. Men Moderaterna har tolererat detta.

Tills nu.

Sosseriets UD slängde helt utan grund ur sig att det måste vara ryssen som avlyssnat oss (och implicerar att Bali tipsats om den allmänna handlingen den vägen). Ingen sakkunnig kan öht tro att det är källan. Däremot var källan den Putinvänliga altright-nättidningen Nyheter Idag, som sedan länge har en personlig vendetta mot Patrik Oksanen, sedan journalisten om och om igen pekat ut Nyheters Idag kopplingar och stödjande av Putindiktaturen och dess narrativ. Den ledande journalisten på tidningen har rent av varit avlönad av Kremls propagandakanal Russia Today. I en uppmärksammad roast av en fd SD-riksdagsledamot hyllas det ryska valsystemet osv.

Moderaterna gick rakt i fällan. Först Hanif Bali som publicerade ett väldigt milt ifrågasättande av Oksanen. Och sedan nu partiledningen, baserat på rysskopplingar som helt utan grund påståtts handla om avlyssning från sosseriets UD.

Bali åker alltså ur partistyrelsen, trots att han till skillnad mot tusentals andra tweets både raderat, ångrat och bett om ursäkt. 


Bali slutar även med sin största plattform Twitter, där han har 84 000 följare. Är det mycket? Tja, Sveriges statsminister Stefan Löfven har 39 000 följare. Moderaterna 95 000. Socialdemokraterna 74 000. Sverigedemokraterna 60 000.

Hanif Bali har haft stor påverkan på Moderaternas ändrade migrationspolitik, och med det att man lockat tillbaka väljare som flyttat sina sympatier till SD. Sosseriet kommer inte vinna några röster på Baliaffären, men det viktiga är att splittra övriga och få så svaga Moderater som möjligt. Det återstår nu att se hur många väljare som åter går till SD, även om Bali fortfarande är kvar hos Moderaterna. Än så länge.

Strax innan årets valrörelse drar igång på allvar kickar alltså Moderaterna sitt starkaste personliga kort i sociala medier ur partistyrelsen och får honom att sluta med sin massiva mediaplattform som etablerats under fyra års tid. Det är intressant att Moderaterna pressar sina riksdagsledamöter till att sluta kommunicera med väljarna och den kanalförlusten går inte att återskapa i en handvändning.

Jag gissar att möjligheten för ett byte av statsminister nu har minskat. Facit ser vi först i opinionsundersökningar lite längre fram, då de som publiceras härnäst antagligen samlades in före Bali-affären. Räkna med att väljare går från M till SD. Att Bali är kvar i partiet ändrar inte det - många kommer tolka detta som att man inte tar sin nya migrationspolitik på allvar, utan att arvet efter Reinfeldt ligger kvar med sina öppna hjärtan.


således artikel Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat

det är alla artiklar Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/hanif-bali-sparkad-ur-partistyrelsen.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Hanif Bali sparkad ur partistyrelsen - stor förlust för Moderaternas valresultat"

Skicka en kommentar