Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt

Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt
länk : Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt

Läs också


Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt

Regeringen gick idag ut med att de tillåter förbud mot äldre personbilar i Sveriges städer. Endast de rikaste ska få köra bil centralt, medan de som inte har råd med en nyare bil, eller i värsta fall en mycket dyr elbil, inte ska få köra bil i våra stadskärnor.
Stockholms framtida trafikbild? Under en miljon kronor göre sig knappt besvär.
Regeringen går alltså vidare med sitt förslag om sk miljözoner, där privatpersoner som inte har råd med en ny bil inte ska få köra. Därmed blir det fritt fram för individuella kommuner att inrätta hinder för privatbilism om man inte har en nyare bil.

Det blir tre olika möjliga miljözoner.

Den första begränsar tunga fordon, vilket redan görs i åtta kommuner. Kraven skärps dock här.

De två nya miljözonsmöjligheterna är dels att endast dieselbilar Euro 5 och Euro 6 eller bensinbilar (inklusive hybrider i alla dess former och gasbilar) som klarar Euro 5, kan vara de enda tillåtna bilarna.

Dels blir det ett förbud där endast elbilar, bränslecellsbilar och gasbilar i Euro 6 ska få framföras.

I praktiken innebär mittenzonen förbud mot dieselbilar äldre än 2015 och bensinbilar äldre än 2009. I den allra finaste zonen blir det i princip endast elbilar.

Förslaget är förstås inriktat för Stockholm, där tanken är att mittenzonen ska införas för hela innerstaden innanför tullarna och den hårdaste zonen ska gälla för exempelvis Gamla Stan och en del andra platser.

I praktiken blir det ett förbud för fattiga människor, som inte har råd med en nyare bil, att köra bil centralt i åtminstone Stockholm. Den ekonomiska segregationen ska ökas till att inte bara omfatta kreditvärdigheten för att belåna sig till en bostad, utan även kreditvärdigheten för att belåna sig till en ny och dyr bil.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth tänker på de små barnen:
"Barns rätt att andas ren luft väger tyngre än rätten att köra alla bilar på precis alla gator."
Läs mer på regeringens hemsida om hur fattiga inte ska få köra bil centralt. Det finns ju kollektivtrafik.

Vad som händer med andrahandsmarknaden för äldre fordon lämnas som en övning åt marknaden. Min egen diesel från 2005 är förstås inte värd något längre, problemet blir att man måste hosta upp en massa pengar för att i framtiden få köra in i stadskärnor i Göteborg och Stockholm. Varför man nu skulle vilja det?


således artikel Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt

det är alla artiklar Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/regeringens-forslag-endast-de-rikaste.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Regeringens förslag: Endast de rikaste ska få köra bil centralt"

Skicka en kommentar