Förtroendebarometern: Public Service rasar

Förtroendebarometern: Public Service rasar - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Förtroendebarometern: Public Service rasar, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Förtroendebarometern: Public Service rasar
länk : Förtroendebarometern: Public Service rasar

Läs också


Förtroendebarometern: Public Service rasar

I Medieakademiens förtroendebarometer för 2018 rasar förtroendet får Sveriges Radio och SVT över hela linjen. Förtroendet är också politiserat och upprätthålls främst av vänsterväljare. På andra ändan av skalan hittas SD-väljarna som i princip inte har förtroende för något alls.
Förtroende för SR & SVT. Källa: Medieakademien.
Medieakademiens förtroendeundersökning är mycket intressant läsning, och visar t ex hur svenskarna ser på möjligheten att klara sk utmaningar de kommande 5 - 10 åren.

Man kan nedan se vad politikerna borde fokusera på, dvs det som befolkningen har sämst förtroende för att vi klarar.
Förtroende att klara utmaningar i framtiden. Källa: Medieakademien.
Politiska prioriteringar bör alltså vara integrationen, de äldre, välfärd, brottsbekämpning, militära säkerheten osv. De som är allra grinigast är SD:s väljare, medan de som röstar på sosseriet har störst förtroende att vi klarar av utmaningarna.

Svenska folket har lägst förtroende för Twitter (6% har mycket stort/ganska stort förtroende) , följt av Flashback (7%), TV3 (8%), Expressen (10%) och Feministiskt initiativ (10%). Högst förtroende har man för Systembolaget (71%), IKEA (68%), universitet och högskolor (65%), Sveriges Radio (65%) och Polisen (65%).

Just Public Service är intressant, då förtroendet för dessa backar kraftigt, medan exempelvis DN, SvD och TV4 går framåt. Det handlar alltså inte om ett generellt minskat förtroende för de media, utan för statskontrollerad politisk media. Detta kan också på grund av politiseringen i förtroendet vara en indirekt indikator att stödet för vänsterregeringen och dess stödpartier minskar fort, samtidigt som de mot allt misstroende SD-väljarna ökar. Förtroendet för public service är dock (se inledande graf) större än medel även hos de borgerliga väljarna, så man kan se det som att förtroendet i princip sänks på grund av SD-väljarnas obefintliga förtroende för något alls. 
Förtroende för att Sverige klarar olika utmaningar på ett bra sätt uppdelat på S, M och SD:s väljare. Källa: Medieakademien
Som man ser ovan finns det egentligen inget som SD-väljare har förtroende för. Deras världsbild är att allt kommer gå åt skogen. Man når inte ens 50% i förtroende för att vi kan lösa problem kring högteknologisk industri, även om det är vad man har störst förtroende för.


således artikel Förtroendebarometern: Public Service rasar

det är alla artiklar Förtroendebarometern: Public Service rasar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Förtroendebarometern: Public Service rasar adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/fortroendebarometern-public-service.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Förtroendebarometern: Public Service rasar"

Skicka en kommentar