Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor

Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor
länk : Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor

Läs också


Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor

16% av alla börsbolag på de amerikanska börserna är sk zombieföretag. De kan inte betala räntorna på sina skulder utifrån ens sin vinst före skatter, ränta, avskrivningar och amorteringar (EBITDA), eller om man så vill ungefär kassaflödet. Så dåliga siffror har man tidigare sett efter IT-kraschen eller finanskrisen. Inte före när allt ska vara guld och gröna skogar.
The Bull and the Bear. Arkivbild. Jag befinner mig alltså inte i New York just nu, utan detta är december 2016.
Trots att det (fortfarande) är högkonjunktur, rent av toppen på konjunkturcykeln, så kan vart sjätte amerikanskt börsbolag på indexet Russel 3000 alltså inte betala ens sina räntor.
 
Som man ser ovan är detta något man annars upplevde efter IT-kraschen eller efter finanskrisen. Nu ser vi det redan i en högkonjunktur och trots mycket låga räntor. Bolagen måste alltså leva på upparbetat eget kapital och nyemissioner, alternativt att man lånar för att betala räntor.

Tweeten ovan pratar om vad som kommer hända om räntor normaliseras, dvs att ränteutgifterna ökar. Men det finns den andra varianten, nämligen att konjunkturen viker och med det lönsamheten och intäkterna, och därmed även EBITDA.

Skuldbubblan lever och frodas alltså och kommer nog bita tjuren i rumpan när konjunkturen viker.

Diskutera i små grupper.


således artikel Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor

det är alla artiklar Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/var-sjatte-amerikanskt-borsbolag-kan.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Var sjätte amerikanskt börsbolag kan inte betala sina räntor"

Skicka en kommentar