Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu

Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu
länk : Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu

Läs också


Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu

I veckan har solcellsanläggningen producerat nära fullt ut och det börjar märkas på allvar. Enbart i måndags sålde jag ut 8 kWh på elnätet, trots att elvärmen var på åt husvakten.
Solelproduktion per dag i kWh sedan i december.
Med mars månad och full sol börjar solcellanläggningen alltså visa sin fulla kapacitet. Vid full sol så här års blir produktionen runt 18 - 19 kWh samtidigt som högsta momentana effekten var runt 3 700 W. Allt annat lika talar det för ca 24 kWh (19*4.76/3.7=24.44) sommartid vid full sol och fulla 4.76 kW i effekt. Dock kommer det vara ljust ett antal timmar till sommartid och jag gissar att anläggningen kommer toppa på 25 - 30 kWh en enskild dag. Då ligger min dygnsförbrukning på mellan 10 och 20 kWh sommartid, så det mesta kommer gå ut på nätet.

Jag var bortrest de flesta av de här högproducerande dagarna och hade alltså elvärmen påslagen åt husvakten, istället för att elda.

Ändå såldes det 8 kWh el ut på nätet i måndags och runt 3 - 4 kWh el de övriga dagarna.

Man kan alltså lätt räkna med att 50% av elen kommer säljas ut på nätet sommartid vid den här dimensioneringen av anläggningen, åtminstone tills jag skaffat elbil. Kanske är det mer optimalt att inte värma ett hus med biobränsle (ved i mitt fall) utan ha värmepump för att inte sälja så mycket el ut på nätet? Jag har en årsförbrukning på runt 11 000 kWh och en solkraftanläggning med 4.76 kWp. Vill man inte sälja ut på nätet bör man kanske ha en något mindre anläggning i förhållande till förbrukningen? Batteribanker är dyra, men det skulle inte vara något problem att kunna lagra 10-20 kWh för förbrukning när solen inte lyser. 

Nu är jag fast i avtal med Fortum till sommaren, men sedan gäller det att välja ett så förmånligt elavtal som möjligt när det gäller utmatad el. Än så länge ser Falkenberg Energi eller Nordic Green Energy bäst ut av de jag identifierat, men man ska även ta hänsyn till fasta avgifter och vad man kan få för elpris på den inköpta elen. Oavsett är det inte dags att fixera priset för de kommande tre åren än, då jag ligger på 36 öre per kWh på befintligt elprisavtal och utan fasta avgifter, och de flesta avtal numera brukar ligga runt aktuellt spotpris på 40-42 öre, plus en abonnemangsavgift om 25-50:- SEK per månad.

Totalt har anläggningen nu producerat 193 kWh, varav 134 är i den ännu ej avslutade mars månad och 39 kWh i februari. Visar lite hur oväsentlig produktionen december - januari kan anses vara. Nu var det dock snö i år, så ett mer normalt år kommer produktionen vintertid bli något bättre.

De senaste två dagarna har varit mulna, men även då tickar anläggningen på med en topp runt 700 W och 3 - 4 kWh dagsproduktion.


således artikel Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu

det är alla artiklar Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/nastan-full-produktion-i.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Nästan full produktion i solcellsanläggningen nu"

Skicka en kommentar