SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre

SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre
länk : SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre

Läs också


SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre

Den så kallade producenten av SVT:s så kallade satirprogram Svenska Nyheter säger till Svenska Dagbladet att friskolor är bättre än kommunala skolor, som är sämre och inte likvärdiga. Att en del barn alltså får bättre undervisning är ett svek och önskemålet är att alla ska få lika dålig undervisning.
SVT.
I artikeln, som inte är taggad som satir menar satirprogrammet Svenska Nyheters producent Michael Lindgren att den kommunala skolan är sämre och inte likvärdig de bättre friskolorna.
"[I] detta fall är det den ömma tån att vi systematiskt sviker barnens grundläggande rätt till en bra och likvärdig skola [...] Medelklassen, som jag själv tillhör, har skapat sina egna små Lundsberg men samtidigt, eftersom det är en fundamental del av det svenska samhällskontraktet att alla barn ska få likvärdig skolgång, så skäms man lite, typ säg inget till grannarna."
Uttalandet från Michael Lindgren kan bara tolkas som att problemet enligt honom är att friskolorna helt enkelt är bättre (rent av bra) och inte likvärdig den kommunala skolan. Kommunal verksamhet klarar alltså inte av att leverera en bra skola om man ska tro den SVT-anställde.

Slutsatsen är att "det som skaver" är att några elever får en bra skola, och att man alltså i rättvisans namn vill att alla ska få det lika dåligt.

Statistiken visar också detta tydligt. Friskolor är dominerande bland de bästa skolorna i Sverige, även om det finns enskilda kommunala undantag, och kommunala skolor är dominerande bland de sämsta skolorna.

Lindgren medger också att man databehandlat och sparat ansökningsuppgifterna, trots att man skrev att man inte gjort det.
"Michael Lindgren säger att endast åtta procent av ansökningarna var till friskolor utanför föräldrarnas län."1.
Ett sådant uttalande kan endast komma av att man faktiskt sparat och databehandlat ansökningsuppgifterna. Nu gömmer man sig förstås bakom att man ägnar sig åt publicistisk verksamhet och alltså får göra på det viset.

Men kom ihåg - allt du uppger till SVT kommer alltså sparas och användas för politiska syften av även så kallade satirprogram.

Jag taggar förstås detta inlägg som satir, och får därför skriva och göra vad jag vill. Hö-hö.

1. Hur nu Michael Lindgren kan gömma sig bakom att det är okej att söka alla friskolor i samma län. Uppenbarligen är vederbörande en överutmanad Stockholmare, som gått i Göran Perssons skola och inte förstår hur stora geografiska områden län utanför Stockholm omfattar. T ex Västra Götalands län där en boende i Strömstad alltså via SVT kan sökt en friskola i Tranemo eller Gullspång. Strömstad - Tranemo är det ca 4.5 timmar med kollektivtrafik och Strömstad - Gullspång ca 5.5 timmar. Enkel resa, om nu Michael Lindgren trodde att det var tur och retur. Ledtråd: Det finns ingen tunnelbana utanför Stockholm. Vi kanske ska titta lite på skogslänens storlekar också, men det lämnas som en övning åt Michael Lindgren.


således artikel SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre

det är alla artiklar SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/04/svt-producenten-kommunal-skola-ar-samre.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "SVT-producenten: Kommunal skola är sämre och inte likvärdig - friskolor är bättre"

Skicka en kommentar